Składniki: 55% szprot przed sterylizacją [Sprattus sprattus; obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. III d; złowione w morzu; narzędzie połowowe: włok pelagiczny]; 45% sos pomidorowy przed sterylizacją [woda, koncentrat pomidorowy 17%, cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; przyprawy, naturalny aromat papryki].
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 547 kJ / 131 kcal |
Tłuszcz | 7,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 4,5 g |
- w tym cukry | 3,6 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,1 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 170 g
Wyprodukowano dla: Chata Polska S.A. sp.k.,
ul. S. Zwierzchowskiego 25, 61-249 Poznań
przez: Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.,
Włynkówko 49B, 76-202 Słupsk 2