Basia Mąka poznańska typ 500 1 kg
Marki:
3,69 zł
3,69 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 5,29 zł
Kod produktu:
5902020163237
Opis produktu: Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta.
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1450 kJ / 342 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 70,8 g | 27% |
w tym cukry | 2,0 g | 2% |
Białko | 10,6 g | 21% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Adres producenta: GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy: Pierogi ruskie - 3 szklanki mąki Basia - 1 szklanka ciepłej wody - 1 łyżka ciepłego masła - ½ łyżeczki soli - 700 g ugotowanych, zmielonych ziemniaków - 300 g twarogu - 2 cebule Z mąki Basia, wody, masła i soli wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na mniejsze części, każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i wytnij szklanką kółka. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle, a następnie wymieszaj z ziemniakami, pokruszonym twarogiem i dopraw tak jak lubisz. Po nałożeniu farszu dokładnie zlep brzegi. Wrzucaj pierogi do wrzącej wody i gotuj ok. 3-4 minuty.
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 500
najlepsza do pierogów
doskonała do pierogów, klusek, sosów
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Pierogi ruskie - 3 szklanki mąki Basia - 1 szklanka ciepłej wody - 1 łyżka ciepłego masła - ½ łyżeczki soli - 700 g ugotowanych, zmielonych ziemniaków - 300 g twarogu - 2 cebule Z mąki Basia, wody, masła i soli wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na mniejsze części, każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i wytnij szklanką kółka. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle, a następnie wymieszaj z ziemniakami, pokruszonym twarogiem i dopraw tak jak lubisz. Po nałożeniu farszu dokładnie zlep brzegi. Wrzucaj pierogi do wrzącej wody i gotuj ok. 3-4 minuty.
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 500
najlepsza do pierogów
doskonała do pierogów, klusek, sosów
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska