Dr. Oetker Duet Budyń smak peanut butter karmel 40 g
Marki:
1,49 zł
37,25 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437021355
Jęczmień: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
cukier karmelizowany
koncentrat z buraka
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
barwnik (karoteny)
aromaty
sól
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność MLEKA.
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
cukier karmelizowany
koncentrat z buraka
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
barwnik (karoteny)
aromaty
sól
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność MLEKA.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 142 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 381 kJ | 540 kJ | 6 % |
Energia | 90 kcal | 128 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,1 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 15 g | 22 g | 8 % |
w tym Cukry | 9,6 g | 14 g | 16 % |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9 % |
Sól | 0,19 g | 0,27 g | 5 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Wymiar liczbowy: 40
Przygotowanie i stosowanie: Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło. Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml). Twój naturalny wybór
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń w proszku, smak peanut butter (masło orzechowe) - karmel.
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Wymiar liczbowy: 40
Przygotowanie i stosowanie: Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło. Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml). Twój naturalny wybór
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń w proszku, smak peanut butter (masło orzechowe) - karmel.
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.