Diamant Cukier drobny 1 kg
Marki:
6,99 zł
6,99 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5907069000499
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ |
Wartość energetyczna | 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Adres producenta: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Przepisy: Ciasto cytrynowe Składniki: 4 jajka, 125 g masła, 125 g Cukru Drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g Cukru pudru Diamant. Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 min. w temp. 160-170°C. Cukier Puder Diamant wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe. Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Wymiar liczbowy: 1
Przygotowanie i stosowanie: Idealny do pieczenia delikatnych ciast Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów Wyśmienity do zamrażania owoców
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
idealny do ciast i kremów
łatwo rozpuszczalny
z polskich buraków
w zgodzie ze środowiskiem
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Przepisy: Ciasto cytrynowe Składniki: 4 jajka, 125 g masła, 125 g Cukru Drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g Cukru pudru Diamant. Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 min. w temp. 160-170°C. Cukier Puder Diamant wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe. Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Wymiar liczbowy: 1
Przygotowanie i stosowanie: Idealny do pieczenia delikatnych ciast Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów Wyśmienity do zamrażania owoców
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
idealny do ciast i kremów
łatwo rozpuszczalny
z polskich buraków
w zgodzie ze środowiskiem
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg