Gołąbki - farsz z ryżu i mięsa wieprzowo-wołowego owinięty w liście kapusty białej w sosie pomidorowym. Produkt sterylizowany.
Składniki: kapusta biała 32%, woda, farsz 24% [mięso wieprzowe 10%, ryż gotowany 9%, woda, mięso wołowe 1,5%, cebula, skórki wieprzowe, białko sojowe teksturowane, sól, smalec wieprzowy, przyprawy, hydrolizat białka sojowego, cukier, ocet spirytusowy, warzywa suszone (pasternak, marchew, pietruszka, czosnek), ekstrakt drożdżowy], warzywa (marchew, pietruszka, cebula, seler), koncentrat pomidorowy 2%, skrobia modyfikowana, mąka pszenna, grzyby suszone, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przyprawy (zawierają gorczycę i mleko łącznie z laktozą), maltodekstryna, olej roślinny, aromaty, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, pietruszka nać), ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; koncentrat cebuli suszonej.
Produkt może zawierać dwutlenek siarki i siarczyny oraz jaja.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 317 kJ / 76 kcal |
Tłuszcz | 3,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 7,8 g |
- w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 3,8 g |
Sól | 1,0 g |
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania przełożyć do garnka. Podgrzewać przez 7-10 minut na wolnym ogniu stale mieszając. W kuchence mikrofalowej (850 W) – zawartość opakowania umieścić w żaroodpornym opakowaniu i podgrzewać 3-4 minuty. Podawać na ciepło z pieczywem lub innymi dodatkami. Smacznego!
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze ok. 4oC i spożyć w ciągu 2 dni.
Masa netto: 500 g
Wyprodukowano dla: Chata Polska S.A. sp.k.,
ul. S. Zwierzchowskiego 25, 61-249 Poznań
przez: przez: Stoczek Natura Sp. z o.o.
ul. Dwernickiego 5, 21-450 Stoczek Łukowski