Henglein Świeże ciasto filo 300 g
Marki:
6,99 zł
23,30 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
4001163165731
Opis produktu: Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1180 kJ/280 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 1,8 g |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Adres producenta: Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza
Przepisy: Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.
Wymiar liczbowy: 300
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Unii Europejskiej
Przygotowanie i stosowanie: Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy: 7 arkuszy ciasta
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Maks. temp. °C: 8
Adres producenta: Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza
Przepisy: Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.
Wymiar liczbowy: 300
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Unii Europejskiej
Przygotowanie i stosowanie: Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy: 7 arkuszy ciasta
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Produkt UE