Opis produktu: Odkryj jagodowe Alpro sojowe z kulturami bakterii jogurtowych! Wyprodukowaliśmy je w 100% na bazie roślin, jest bogate w wysokiej jakości białko roślinne. Znajdziesz w nim żywe kultury bakterii jogurtowych. To także źródło wapnia oraz witamin: D, B12 i B2. Jest produktem bezglutenowym i bez laktozy. Może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Zjedz je gdziekolwiek zechcesz - to smaczna przekąska na każdą okazję!
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Nie zawiera
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
woda
obłuszczone ziarno soi (9,8%)
cukier
jagoda (5,7%)
wapń
stabilizator (pektyny)
regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)
naturalny aromat
ekstrakt z czarnej marchwi
ekstrakt z jagód
ekstrakt z marchwi
sól morska
przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego)
witaminy (B2, B12, D2)
kultury jogurtowe (S. thermophilus, L. bulgaricus)
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać orzechy (nie zawiera orzeszków ziemnych). Produkt bezglutenowy.
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 293 kJ / 70 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 8,2 g |
w tym cukry | 7,9 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 0,15 g |
Witaminy: | |
D | 0,75 µg* |
ryboflawina (B2) | 0,21 mg* |
B12 | 0,38 µg* |
Składniki mineralne: | |
wapń | 120 mg* |
Laktoza | 0 g |
*= 15% referencyjnych wartości spożycia |
Maks. temp. °C: 7
Adres producenta: Alpro C.V.A. Vlamingstraat 28 8560 Wevelgem Belgium
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Przechowywać w lodówce
Wymiar liczbowy: 150
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Belgii
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce (max. 7°C).
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Fermentowany produkt sojowy, jagoda, z wapniem i witaminami.
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Belgia