E. Wedel Kakao ciemne z Ghany 180 g
Marki:
12,29 zł
68,66 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901588078496
Opis produktu: Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: Zawiera 11% tłuszczu kakaowego
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać mleko, zboża, soję.
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: Zawiera 11% tłuszczu kakaowego
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać mleko, zboża, soję.
100 g | * | |
---|---|---|
Energia | 1298 kJ | 8 400 kJ |
Energia | 310 kcal | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 11 g | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 6,9 g | 20 g |
Węglowodany | 11 g | 260 g |
w tym cukry | 0,5 g | 90 g |
Błonnik | 34 g | - |
Białko | 23 g | 50 g |
Sól | 0,05 g | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
Adres producenta: LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Przepisy: Wedlowski blok czekoladowy Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób. - 250 g masła - 250 g cukru kryształu - 120 ml wody - 40 g kakao E. Wedel - 400 g mleka w proszku - 200 g pokruszonych herbatników - 100 g orzechów laskowych - 50 g rodzynek - 100 g czekolady E. Wedel Sposób przygotowania: Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp. około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia. Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel.
Wymiar liczbowy: 180
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Rozmiar opakowania: 180
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Wedlowski blok czekoladowy Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób. - 250 g masła - 250 g cukru kryształu - 120 ml wody - 40 g kakao E. Wedel - 400 g mleka w proszku - 200 g pokruszonych herbatników - 100 g orzechów laskowych - 50 g rodzynek - 100 g czekolady E. Wedel Sposób przygotowania: Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp. około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia. Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel.
Wymiar liczbowy: 180
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Rozmiar opakowania: 180
Jednostka (tekst opisowy): g