Sante Kasza jaglana 350 g
Marki:
3,99 zł
11,43 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900617001146
Opis produktu: Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziaren.
Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
Gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Nasiona sezamu: Może zawierać
Soja / nasiona soi: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst oznakowania alergenów: Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Nasiona sezamu: Może zawierać
Soja / nasiona soi: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst oznakowania alergenów: Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1474 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 68,4 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 10,5 g |
Sól | 0,013 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 0,73 mg (66%)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,38 mg (27%)* |
Witamina B6 | 0,75 mg (53%)* |
Kwas foliowy | 30 µg (15%)* |
Składniki mineralne: | |
Fosfor | 240 mg (34%)* |
Żelazo | 4,8 mg (34%)* |
Magnez | 100 mg (27%)* |
Cynk | 3,4 mg (34%)* |
Miedź | 0,78 mg (78%)* |
Adres producenta: SANTE A. Kowalski Sp.j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Polska
Przepisy: Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło. Sposób przygotowania: Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem. Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Wymiar liczbowy: 350
Pozostałe informacje: Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu *) % referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: 1 szklankę kaszy wysyp na sitko i opłucz zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzuć do 2 szklanek wrzącej wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cała wodę (ok. 20 min). Zestaw z ognia, spróbuj czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryj i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jaglana
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło. Sposób przygotowania: Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem. Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Wymiar liczbowy: 350
Pozostałe informacje: Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu *) % referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: 1 szklankę kaszy wysyp na sitko i opłucz zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzuć do 2 szklanek wrzącej wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cała wodę (ok. 20 min). Zestaw z ognia, spróbuj czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryj i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jaglana
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g