Kupiec Kasza jęczmienna perłowa 400 g (4 torebki)
Marki:
3,99 zł
9,98 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 3,19 zł
Kod produktu:
5902172000145
Opis produktu: Kasza jęczmienna należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych. Jest produkowana z najwyższej jakości ziarna jęczmienia.
Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, może być spożywana jako samodzielne danie lub jako składnik zup, zapiekanek, farszów.
Jedząc kasze, dostarczamy organizmowi cenne białko roślinne, a także witaminy (głównie z grupy B) i składniki mineralne (żelazo, miedź, potas i fosfor). Kasza jęczmienna jest nie tylko pożywna, ale i bardzo smaczna.
w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1473 kJ | 736 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 347 kcal | 173 kcal | |
Tłuszcz | 2,2 g | 1,1 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 75 g | 37,5 g | 14% |
- w tym cukry | 0,5 g | 0,3 g | 0% |
Błonnik | 6,2 g | 3,1 g | |
Białko | 6,9 g | 3,4 g | 7% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Kabaczki nadziewane mięsem i kaszą Składniki dla 4 osób: - 200 g kaszy jęczmiennej perłowej Kupiec - 3 łyżki masła - 20 dag mięsa mielonego - 1 cebula - 1 jajko - 2 młode kabaczki - ¾ szkl. koncentratu pomidorowego - 1 łyżka mąki - ½ szkl. śmietany 18% - natka zielonej pietruszki - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso obsmaż na maśle z drobno pokrojoną cebulką. Następnie podlej 1 ¼ szkl. wody i duś przez chwilę. Dodaj ugotowaną kaszę, jajko i przypraw do smaku. Kabaczki przekrój wzdłuż na połowę, wydrąż pestki wraz z miąższem. W wydrążone zagłębienie nałóż nadzienie, ułóż kabaczki w rondlu i podlej małą ilością wody z dodatkiem masła. Przykryj i duś aż będą miękkie. Do sosu dodaj wymieszany przecier pomidorowy ze śmietaną i mąką, zagotuj cały czas mieszając. Podawaj posypane natką pietruszki.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 736 kJ 173 kcal 9%* w 100 g: 1473 kJ/347 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza Jęczmienna Perłowa
Konsumencki Lider Jakości 2012
tradycyjny smak
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
Kraj pochodzenia: Polska
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Kabaczki nadziewane mięsem i kaszą Składniki dla 4 osób: - 200 g kaszy jęczmiennej perłowej Kupiec - 3 łyżki masła - 20 dag mięsa mielonego - 1 cebula - 1 jajko - 2 młode kabaczki - ¾ szkl. koncentratu pomidorowego - 1 łyżka mąki - ½ szkl. śmietany 18% - natka zielonej pietruszki - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso obsmaż na maśle z drobno pokrojoną cebulką. Następnie podlej 1 ¼ szkl. wody i duś przez chwilę. Dodaj ugotowaną kaszę, jajko i przypraw do smaku. Kabaczki przekrój wzdłuż na połowę, wydrąż pestki wraz z miąższem. W wydrążone zagłębienie nałóż nadzienie, ułóż kabaczki w rondlu i podlej małą ilością wody z dodatkiem masła. Przykryj i duś aż będą miękkie. Do sosu dodaj wymieszany przecier pomidorowy ze śmietaną i mąką, zagotuj cały czas mieszając. Podawaj posypane natką pietruszki.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 736 kJ 173 kcal 9%* w 100 g: 1473 kJ/347 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza Jęczmienna Perłowa
Konsumencki Lider Jakości 2012
tradycyjny smak
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
Kraj pochodzenia: Polska