Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg
Marki:
5,19 zł
0,01 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977001794
Opis produktu: Kasza mazurska powstaje z jęczmienia. Ziarna w czasie produkcji są obłuszczane, krojone i zaokrąglane stąd często nazywane są perełkami. Kasza ta doskonale sprawdza się jako składnik krupniku oraz farsz do warzyw. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dan mięsnych i sosów.
w 100 g produktu | % RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1379 kJ | 16 |
wartość energetyczna | 326 kcal | |
tłuszcz | 0,6 g | 1 |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g | 1 |
węglowodany | 65 g | 25 |
w tym cukry | 1,9 g | 2 |
błonnik | 8,8 g | |
białko | 11 g | 22 |
sól | 0,03 g | 1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Gulasz z indykiem i warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej. Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jęczmienna mazurska
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Gotować we wrzątku: Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Gulasz z indykiem i warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej. Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jęczmienna mazurska
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Gotować we wrzątku: Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4. Od temperatury otoczenia