Składniki: mięso rybne rozdrobnione (34%, w tym 56% łosoś atlantycki / Salmo salar / wyhodowany; obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27; produkt akwakultury mechanicznie oddzielony i 44% makrela / Scomber scombrus / obszar połowu: Północno-wschodni Atlantyk FAO*27 lub makrela kolias / Scomber japonicus / obszar połowu: Ocean Spokojny FAO*61, 87 lub Środkowo-wschodni Atlantyk FAO*34), cebula, pietruszka korzeń, woda, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, cukier, błonnik pszenny, kasza manna (zawiera gluten), błonnik grochowy, sól, naturalny aromat papryki, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
*27/61/87/34 - w zależności od gatunku ryby i obszaru połowu: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowienie w morzu włokiem pelagicznym.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 763 kJ / 184 kcal |
Tłuszcz | 13 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
Węglowodany | 8,8 g |
- w tym cukry | 6,7 g |
Białko | 7,0 g |
Sól | 0,87 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 135 g
Wyprodukowano dla: Chata Polska S.A. sp.k,
ul. S. Zwierzchowskiego 25, 61-249 Poznań
przez: Przetwórstwo Rybne "Łosoś' Sp. z o.o.,
Włynkówko 49B, 76-202 Słupsk 2