Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g
Marki:
4,89 zł
4,89 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 5,49 zł
Kod produktu:
5900437013800
Opis produktu: Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:
- kremowa, delikatna konsystencja
- wyrazisty smak i subtelny aromat
- do gotowania na mleku i maśle
- możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance
- wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g | 1 porcja = 39 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1186 kJ | 462 kJ | 6% |
Energia | 285 kcal | 111 kcal | 6% |
Tłuszcz | 19 g | 7,3 g | 10% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 12 g | 4,6 g | 23% |
Węglowodany | 26 g | 10 g | 4% |
w tym Cukry | 19 g | 7,4 g | 8% |
Białko | 2,4 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,08 g | 0,03 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. | |||
1 porcja = około 39 g kremu. |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.
Wymiar liczbowy: 240
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Krem w proszku.
Cechy: do gotowania
Rozmiar opakowania: 240
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 24 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.
Wymiar liczbowy: 240
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Krem w proszku.
Cechy: do gotowania
Rozmiar opakowania: 240
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 24 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.