2,19 zł
75,52 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,99 zł
Kod produktu:
5900084235150
Opis produktu: Będąc w gościnie często zaglądam do kuchni gospodarzy, tropiąc ich sekretne receptury. Widziałem kurczaka pływającego w ketchupie, miodzie i mieszance korzennych przypraw, który później rozpływał się w ustach - choć podany na stół wyglądał jak przypalony. By nabrał wspaniałego aromatu i pięknego złocistego koloru wystarczyło natrzeć go mieszanką czerwonej, słodkiej papryki, chili, czosnku i kozieradki.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
sól
papryka słodka - 14%
gorczyca biała
czosnek - 5,8%
kolendra
kurkuma
kozieradka - 2,4%
chili - 2%
imbir
cynamon
kmin rzymski
goździki
gałka muszkatołowa
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
sól
papryka słodka - 14%
gorczyca biała
czosnek - 5,8%
kolendra
kurkuma
kozieradka - 2,4%
chili - 2%
imbir
cynamon
kmin rzymski
goździki
gałka muszkatołowa
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 636/153 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 5,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 5,4 g |
Białko | 7,9 g |
Sól | 62,0 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Udka kurczaka w sosie żurawinowym Składniki (dla 4 osób): 4 udka z kurczaka, 150 ml śmietanki 18%, 50 ml wytrawnego wina, 1 łyżka żurawiny lub borówki (ze słoika), olej, 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka złocistego Kamis. Przygotowanie: 1. Każde udko natrzyj 1 łyżeczką przyprawy i odstaw (najlepiej na noc) w chłodne miejsce. 2. Brytfankę do pieczenia oraz każde udko posmaruj olejem, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewaj sosem z pieczenia. Sos: Zlej sos z pieczenia, dodaj śmietankę, wino, żurawinę i podgrzewaj, aż sos lekko zgęstnieje (ok. 5-10 minut).
Wymiar liczbowy: 30
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Udka kurczaka w sosie żurawinowym Składniki (dla 4 osób): 4 udka z kurczaka, 150 ml śmietanki 18%, 50 ml wytrawnego wina, 1 łyżka żurawiny lub borówki (ze słoika), olej, 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka złocistego Kamis. Przygotowanie: 1. Każde udko natrzyj 1 łyżeczką przyprawy i odstaw (najlepiej na noc) w chłodne miejsce. 2. Brytfankę do pieczenia oraz każde udko posmaruj olejem, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewaj sosem z pieczenia. Sos: Zlej sos z pieczenia, dodaj śmietankę, wino, żurawinę i podgrzewaj, aż sos lekko zgęstnieje (ok. 5-10 minut).
Wymiar liczbowy: 30
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska