Łaciate Mleko w proszku pełne 500 g
Marki:
17,99 zł
35,98 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900820000554
w 100 g produktu: | |
---|---|
wartość energetyczna | 2087 kJ/499 kcal |
tłuszcz w tym | 27 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany w tym | 38 g |
- cukry | 38 g |
białko | 26 g |
sól | 0.80 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Adres producenta: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Przepisy: Przepis na każdą okazję: Domowe wafle mleczne. Składniki: - 1 opakowani wafli - 150 g masła Łaciate - 1 szklanka cukru - ¾ szklanki mleka Łaciate - 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate - 3 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie: 1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy. 3. Jednolitą masą przekładamy wafle. 4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego! Dobre rady: Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Pozostałe informacje: Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przygotowanie i stosowanie: Przygotowanie 250 ml mleka płynnego: Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek). Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę. Następnie połączyć z pozostałą ilością wody. Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mleko w proszku pełne
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa: PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.
Przepisy: Przepis na każdą okazję: Domowe wafle mleczne. Składniki: - 1 opakowani wafli - 150 g masła Łaciate - 1 szklanka cukru - ¾ szklanki mleka Łaciate - 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate - 3 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie: 1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy. 3. Jednolitą masą przekładamy wafle. 4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego! Dobre rady: Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Pozostałe informacje: Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przygotowanie i stosowanie: Przygotowanie 250 ml mleka płynnego: Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek). Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę. Następnie połączyć z pozostałą ilością wody. Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mleko w proszku pełne
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa: PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.