Ponti Ocet balsamiczny 250 ml
Ocet balsamiczny z Modeny firmy Ponti od razu zachwycił włoskie podniebienia! Otrzymywany jest poprzez mieszanie octu winnego i gotowanego moszczu z winogron. Dzięki leżakowaniu w drewnianych baryłkach dojrzewa, otrzymując wyjątkowy ciemnobrunatny, świetlisty kolor mieniący się złoto-czerwonymi odcieniami. Jego zrównoważony, przyjemny, słodko kwaśny smak wspaniale komponuje się z gotowanymi i surowymi warzywami oraz czerwonym mięsem. Jest też klasycznym dodatkiem popularnej sałatki caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii. Rodowici Włosi używają go także dla podkreślenia smaku truskawek i owoców leśnych.
Składniki: ocet winny*, skoncentrowany moszcz z winogron*, gotowany moszcz z winogron*, substancja barwiąca: karmel E150(d)*. *Zawiera siarczyny
na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 409 kJ / 96 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 19 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,05 g |
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dystrybutor: Index Food spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Adres dystrybutora: ul. Jana III Sobieskiego 98, 62-030 Luboń