Sante Otręby owsiane 150 g
Marki:
2,59 zł
17,38 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900617002945
Opis produktu: Czy wiesz, że:
Otręby owsiane są naturalnym źródłem cennych składników odżywczych takich jak błonnik pokarmowy, białko, kwas foliowy, kwas pantotenowy, potas, fosfor, żelazo i magnez.
Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Już 15 g otrąb owsianych spożywanych regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia, pozwoli na dostarczenie odpowiedniej ilości fosforu, aby uzyskać powyższy efekt zdrowotny.
Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia.
Można stosować je jako dodatek do:
- wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek;
- surówek, koktajli, jogurtów, kefirów i twarożków;
- różnych panierek
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości soi oraz mleka.
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości soi oraz mleka.
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1584 kJ/ 376 kcal |
Tłuszcz | 7,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 55,7 g |
w tym cukry | 1,5 g |
Błonnik | 10,5 g |
Białko | 17,3 g |
Sól | <0,01 g |
Witaminy: | |
Kwas foliowy | 51 µg (25,5%)* |
Kwas pantotenowy | 1,4 mg (23,3%)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 565 mg (28,3)* |
Fosfor | 733 mg (104,7%)* |
Żelazo | 5,4 mg (38,6%)* |
Magnez | 235 mg (62,7%)* |
Cynk | 3 mg (30%)* |
Mangan | 0,5 mg (25%)* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. |
Adres producenta: Sante A. Kowalski sp.j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy: Kuchnia Sante Racuszki z jabłkiem i otrębami Składniki: 1 szkl. zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli. Sposób przygotowania: Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko, (kefir, jogurt) wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem, lub cukrem pudrem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Wymiar liczbowy: 150
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Otręby owsiane stabilizowane
Cechy: wysoka zawartość błonnika pokarmowego, źródła białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelaza
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Kuchnia Sante Racuszki z jabłkiem i otrębami Składniki: 1 szkl. zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli. Sposób przygotowania: Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko, (kefir, jogurt) wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem, lub cukrem pudrem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Wymiar liczbowy: 150
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Otręby owsiane stabilizowane
Cechy: wysoka zawartość błonnika pokarmowego, źródła białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelaza
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g