House of Asia Sushi Nori Liście alg morskich 6 sztuk
Marki:
9,99 zł
624,38 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 12,59 zł
Kod produktu:
5907599956204
Opis produktu: Nori to nie tylko sushi! Te prasowane wodorosty są niezbędnym składnikiem sushi oraz dodatkiem do orientalnych potraw, sałatek i snacków. Od wieków mieszkańcy Japonii znają ich dobroczynne działanie. Zawierają duże ilości związków mineralnych, witamin oraz aminokwasów niezbędnych do zachowania prawidłowej diety. Jak rozpoznać dobre gatunkowo nori? Im równiejsza struktura, tym lepszy gatunek.
Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety
Wystarczy na około 60 sztuk sushi
w 100 g produktu | |
---|---|
wartość energetyczna | 1683 kJ / 396 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 0,0 g |
białko | 66 g |
sól | 0,12 g |
Adres producenta: De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A
05-152 Czosnów
Przepisy: Rolowanie sushi Kładziemy listek nori na środku maty bambusowej. Nakładamy ostudzony ryż na środku listka nori pozostawiając marginesy. Po 2-3 minutach listek nori będzie miękki i gotowy do zwijania. Przy dolnej krawędzi ryżu nakładamy ulubione składniki. Zawijamy w takie sposób, aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Zrolowane sushi kroimy na 6-7 równych części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 liski alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długiem cienkie paski. Listek algi umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka pozostawiając marginesy, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Wszystko to przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku listek algi i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 12 części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 liski alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Listek algi przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka pozostawiając marginesy, następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby listki algi zamknęły ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 8 części. Temaki-zushi 8 sztuk 80 g ryżu do sushi 2 listki alg morskich (każdy listek pokrojony na 4 równe kwadraty) 200 g surowego tuńczyka lub łososia kilka liści sałaty, świeży ogórek, szczypiorek 100 ml majonezu 1/2 łyżeczki pasty wasabi Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wymieszaj majonez z pastą wasabi i drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę pokrój w plasterki, ogórek w cienkie paseczki. Na aldze, w rogu umieść ryż, szczypiorek i posmaruj majonezem z wasabi. Na pozostałej części algi umieść sałatę, ogórek i rybę. Zwiń algę w kształt rożka i gotowe.
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Korei Pd.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca, w szczelnym opakowaniu
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Listki prażonych alg morskich
lepsza jakość - wyjątkowy smak!
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Liczba czynności użycia: 6 sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 6 listków
Kraj pochodzenia: Korea (Republika Korei)
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa: UWAGA!!! W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
Przepisy: Rolowanie sushi Kładziemy listek nori na środku maty bambusowej. Nakładamy ostudzony ryż na środku listka nori pozostawiając marginesy. Po 2-3 minutach listek nori będzie miękki i gotowy do zwijania. Przy dolnej krawędzi ryżu nakładamy ulubione składniki. Zawijamy w takie sposób, aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Zrolowane sushi kroimy na 6-7 równych części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 liski alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długiem cienkie paski. Listek algi umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka pozostawiając marginesy, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Wszystko to przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku listek algi i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 12 części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 liski alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Listek algi przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku listka pozostawiając marginesy, następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby listki algi zamknęły ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik kroimy na 8 części. Temaki-zushi 8 sztuk 80 g ryżu do sushi 2 listki alg morskich (każdy listek pokrojony na 4 równe kwadraty) 200 g surowego tuńczyka lub łososia kilka liści sałaty, świeży ogórek, szczypiorek 100 ml majonezu 1/2 łyżeczki pasty wasabi Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Wymieszaj majonez z pastą wasabi i drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę pokrój w plasterki, ogórek w cienkie paseczki. Na aldze, w rogu umieść ryż, szczypiorek i posmaruj majonezem z wasabi. Na pozostałej części algi umieść sałatę, ogórek i rybę. Zwiń algę w kształt rożka i gotowe.
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Korei Pd.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od słońca, w szczelnym opakowaniu
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Listki prażonych alg morskich
lepsza jakość - wyjątkowy smak!
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Liczba czynności użycia: 6 sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 6 listków
Kraj pochodzenia: Korea (Republika Korei)
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa: UWAGA!!! W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.