Warzywko Przyprawa warzywna do potraw uniwersalna 75 g
Marki:
1,39 zł
18,78 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5907573336015
Opis produktu: Warzywko wyśmienicie nadaje się do zup, sosów oraz dań mięsnych, rybnych i warzywnych.
Bez dodatku substancji konserwujących.
Seler: Zawiera
Gluten: Nie zawiera
Tłusty druk
Italiki
Wielkie litery
konserwanty: Nie zawiera
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Bez dodatku substancji konserwujących.
sól
warzywa suszone 15,1% (pasternak, marchew, cebula, czosnek, natka pietruszki, pomidory, liście SELERA, papryka)
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy)
cukier
hydrolizat białka roślinnego
ekstrakt drożdżowy
przyprawy
barwnik (ryboflawina)
Gluten: Nie zawiera
Tłusty druk
Italiki
Wielkie litery
konserwanty: Nie zawiera
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Bez dodatku substancji konserwujących.
sól
warzywa suszone 15,1% (pasternak, marchew, cebula, czosnek, natka pietruszki, pomidory, liście SELERA, papryka)
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy)
cukier
hydrolizat białka roślinnego
ekstrakt drożdżowy
przyprawy
barwnik (ryboflawina)
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 490 kJ/116 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 15 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 67,0 g |
Adres producenta: PODRAVKA d.d.
A. Starĉevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Przepisy: Zapiekane kolorowe warzywa Składniki potrawy: 1 koper włoski, 100 g małych pomidorków, 1 cukinia, 100 g zielonych szparagów, ½ szklanki zielonych oliwek Podravka, 150 g liści szpinaku, 3 jajka, 4 łyżki śmietany, 1 łyżka Warzywka, 3 łyżki masła, 40 g tartego sera, oliwa z oliwek. Przygotowanie: Koper włoski oczyścić, pokroić na cząstki, krótko podsmażyć na oliwie z oliwek. Cukinie pokroić w plastry. Dodać razem ze szparagami do kopru, zamieszać i lekko podsmażyć. Na koniec dodać przekrojone na ćwiartki małe pomidorki i liście szpinaku. Doprawić Warzywkiem. Śmietanę zmieszać z jajkami i tartym serem. Zalać warzywa, wymieszać i krótko podsmażyć. Przed podaniem posypać natką pietruszki i dodać zielone oliwki Podravka. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 75
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przyrządzania: Dodać 1-2 łyżki Warzywka na 1 litr wywaru, a do sosów i innych dań według własnych upodobań. Po użyciu Warzywka większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa warzywna do potraw uniwersalna
nie zawiera: glutenu, konserwantów
bogaty smak warzyw
do zup, do pieczenia, do smażenia, do sosów
Rozmiar opakowania: 75
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Zapiekane kolorowe warzywa Składniki potrawy: 1 koper włoski, 100 g małych pomidorków, 1 cukinia, 100 g zielonych szparagów, ½ szklanki zielonych oliwek Podravka, 150 g liści szpinaku, 3 jajka, 4 łyżki śmietany, 1 łyżka Warzywka, 3 łyżki masła, 40 g tartego sera, oliwa z oliwek. Przygotowanie: Koper włoski oczyścić, pokroić na cząstki, krótko podsmażyć na oliwie z oliwek. Cukinie pokroić w plastry. Dodać razem ze szparagami do kopru, zamieszać i lekko podsmażyć. Na koniec dodać przekrojone na ćwiartki małe pomidorki i liście szpinaku. Doprawić Warzywkiem. Śmietanę zmieszać z jajkami i tartym serem. Zalać warzywa, wymieszać i krótko podsmażyć. Przed podaniem posypać natką pietruszki i dodać zielone oliwki Podravka. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 75
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przyrządzania: Dodać 1-2 łyżki Warzywka na 1 litr wywaru, a do sosów i innych dań według własnych upodobań. Po użyciu Warzywka większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa warzywna do potraw uniwersalna
nie zawiera: glutenu, konserwantów
bogaty smak warzyw
do zup, do pieczenia, do smażenia, do sosów
Rozmiar opakowania: 75
Jednostka (tekst opisowy): g