Sante Sól himalajska różowa 350 g
Marki:
4,29 zł
12,29 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900617013224
Opis produktu: - Sól himalajska Sante pochodzi z górskiego pasma Himalajów w Pakistanie, gdzie wydobywa się ją ręcznie z dawnych złóż soli morskich.
- Jest nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie).
- Wzbogacona jodem - jod pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego (w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).
- W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku. Sól himalajska Sante uatrakcyjni codzienne posiłki, znacząco wpływa na wyodrębnianie smaku, wykształcenie koloru i aromatu w potrawach. Śól himalajska Sante nadaje się również do przygotowania domowych napojów izotonicznych.
sól himalajska jodowana (sól himalajska, substancja wzbogacająca: jodan potasu)
Zawartość jodanu potasu 3,9 (±1,3) mg / 100 g soli
Zawartość jodanu potasu 3,9 (±1,3) mg / 100 g soli
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98,7 g |
Składniki mineralne: | |
Jod | 3026 µg (2017%)* |
*% Referencyjne Wartości Spożycia dla Osoby Dorosłej |
Adres producenta: Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy: Pasta z awokado i twarogu: Składniki: 1 awokado, 100 g twarogu, 1/2 cytryny, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, duża szczypta Solo himalajskiej Sante. Sposób przygotowania: Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ do miseczki. Dodać twaróg i wszystko dokładnie rozgnieść widelcem lub blenderem. Dodać sok z cytryny, posiekany czosnek i jogurt naturalny oraz sól himalajską Sante do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecamy również z Pieczywem chrupkim Sante, Macą lub Waflami ryżowymi Sante.
Wymiar liczbowy: 350
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Pakistan.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól himalajska jodowana drobnoziarnista różowa
Cechy: bez antyzbrylacza
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Pakistan
Przepisy: Pasta z awokado i twarogu: Składniki: 1 awokado, 100 g twarogu, 1/2 cytryny, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, duża szczypta Solo himalajskiej Sante. Sposób przygotowania: Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ do miseczki. Dodać twaróg i wszystko dokładnie rozgnieść widelcem lub blenderem. Dodać sok z cytryny, posiekany czosnek i jogurt naturalny oraz sól himalajską Sante do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecamy również z Pieczywem chrupkim Sante, Macą lub Waflami ryżowymi Sante.
Wymiar liczbowy: 350
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Pakistan.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól himalajska jodowana drobnoziarnista różowa
Cechy: bez antyzbrylacza
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Pakistan