Kupiec Groch łuskany cały 400 g
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: groch łuskany cały 100%
Tekst oznakowania alergenów: Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gluten.
100 g | 1 porcja (~50 g) | *% RWS w porcji (~50 g) | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1345 kJ | 673 kJ | 8% |
Wartość energetyczna | 319 kcal | 160 kcal | |
Tłuszcz | 1,4 g | 0,7 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 45 g | 23 g | 9% |
w tym cukry | 0,8 g | 0,4 g | 0% |
Błonnik | 15 g | 7,5 g | - |
Białko | 24 g | 12 g | 24% |
Sól | 0,08 g | 0,04 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji |
Adres producenta: Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie: www.kupiec.pl
Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Pozostałe informacje: Jedna porcja dostarcza (~50 g): energia 673 kJ 160 kcal 8%* w 100 g: 1345 kJ/319 kcal *% RWS *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Groch łuskany cały.
Cechy: wysoka zawartość błonnika
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji
Gotować: 1. Groch przed gotowaniem umyć. 2. Namoczyć w wodzie przez około 12 godzin. 3. Po namoczeniu w tej samej wodzie ugotować do miękkości. Od temperatury otoczenia
Kraj pochodzenia: Polska