Président Twaróg sernikowy 1 kg
Marki:
12,99 zł
12,99 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 9,99 zł
Kod produktu:
5908275688587
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mleko
śmietanka
mleko w proszku
kultury mleczarskie
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mleko
śmietanka
mleko w proszku
kultury mleczarskie
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 384 kJ / 92 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 4,2 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 0,10 g |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Adres producenta: Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
Przepisy: Sernik z kratką Sernik krakowski Składniki Kruche ciasto: - 240 g mąki - 160 g masła - 80 g cukru - 2 żółtka - 1 roztrzepane żółtko do posmarowania kratki Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego Président - 100 ml śmietanki 30% - 4 jajka, 350 g cukru pudru - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Sposób przyrządzania Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut. Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować cienko, ułożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 15 min. Następnie wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 60 min w temperaturze 180°C.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Twaróg 4% tłuszczu. Do ciast i naleśników
Cechy: nie wymaga mielenia
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Maks. temp. °C: 6
Adres producenta: Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
Przepisy: Sernik z kratką Sernik krakowski Składniki Kruche ciasto: - 240 g mąki - 160 g masła - 80 g cukru - 2 żółtka - 1 roztrzepane żółtko do posmarowania kratki Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego Président - 100 ml śmietanki 30% - 4 jajka, 350 g cukru pudru - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Sposób przyrządzania Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut. Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować cienko, ułożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 15 min. Następnie wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 60 min w temperaturze 180°C.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Twaróg 4% tłuszczu. Do ciast i naleśników
Cechy: nie wymaga mielenia
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg