Rolnik Żurek na zakwasie koncentrat 340 g
Marki:
5,69 zł
15,38 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 5,99 zł
Kod produktu:
5900919002025
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Tłusty druk
Italiki
woda
mąka żytnia (zawiera gluten)
sól
przyprawy
Tłusty druk
Italiki
woda
mąka żytnia (zawiera gluten)
sól
przyprawy
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 220 kJ/ 52 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym cukry | 0,4 g |
Białko | 0,9 g |
Sól | 0,40 g |
Adres producenta: Wyprodukowano dla:
Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna
ul. Przelotowa 7
43-190 Mikołów
Przepisy: Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru) Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!
Wymiar liczbowy: 340
Pozostałe informacje: Pojemność opakowania 370 ml
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żurek na zakwasie koncentrat. Produkt pasteryzowany.
Rozmiar opakowania: 340
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru) Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!
Wymiar liczbowy: 340
Pozostałe informacje: Pojemność opakowania 370 ml
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żurek na zakwasie koncentrat. Produkt pasteryzowany.
Rozmiar opakowania: 340
Jednostka (tekst opisowy): g