Sante Skarby Ziemi Jagody goji 150 g
Marki:
12,99 zł
86,60 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900617011558
Opis produktu: jagody Goji nazywane "owocami długowieczności" lub "czerwonymi diamentami"
W tradycji chińskiej i tybetańskiej znane i cenione są od 2000 lat.
Jagody Goji uznawane są za „superfruits" czyli superowoce, ponieważ:
- są źródłem białka i żelaza
- mają wysoką zawartość błonnika
Jagody Goji są podstawą wielu inspiracji kulinarnych i znajdują zastosowanie jako dodatek do:
- ciast i deserów,
- musli oraz batonów zbożowych,
- ryżu,
- zup.
Żywność Funkcjonalna - Na zdrowie!
Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1346 kJ / 320 kcal |
Tłuszcz | 4,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 51 g |
w tym cukry | 46 g |
Błonnik | 14 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,57 g |
Składniki mineralne: | |
Żelazo | 2,8 mg (20%)* |
*% Referencyjnej Wartości Spożycia dla osób dorosłych. |
Adres producenta: Sante A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy: Przepis na kasze jaglaną z bakaliami Składniki: - 2 szklanki kaszy jaglanej Sante - 2 garście migdałów Sante - 2 garście jagód goji Sante - 4 łyżki pestek dyni Sante - 4 łyżki siemienia lnianego Sante - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub ksylitolu Sante - szczypta soli morskiej drobnoziarnistej Sante - 1 łyżka oliwy z oliwek do podsmażenia kaszy Przygotowanie: Jagody goji namoczyć w wodzie. Na suchej patelni uprażyć migdały, następnie dodać pestki dyni, siemię lniane i prażyć dalej przez krótką chwilę. Tak przygotowaną mieszankę przesypać do miski, 2 szklanki kaszy jaglanej ugotować w 4 szklankach wody. Ugotowaną kaszę jaglaną podsmażyć na oliwie i dodać cynamon, sól, cukier trzcinowy lub ksylitol, a następnie wymieszać z prażoną mieszanką i odsączonymi jagodami goji. Najlepiej smakuje podawana na ciepło. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 150
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Jagody goji suszone.
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis na kasze jaglaną z bakaliami Składniki: - 2 szklanki kaszy jaglanej Sante - 2 garście migdałów Sante - 2 garście jagód goji Sante - 4 łyżki pestek dyni Sante - 4 łyżki siemienia lnianego Sante - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub ksylitolu Sante - szczypta soli morskiej drobnoziarnistej Sante - 1 łyżka oliwy z oliwek do podsmażenia kaszy Przygotowanie: Jagody goji namoczyć w wodzie. Na suchej patelni uprażyć migdały, następnie dodać pestki dyni, siemię lniane i prażyć dalej przez krótką chwilę. Tak przygotowaną mieszankę przesypać do miski, 2 szklanki kaszy jaglanej ugotować w 4 szklankach wody. Ugotowaną kaszę jaglaną podsmażyć na oliwie i dodać cynamon, sól, cukier trzcinowy lub ksylitol, a następnie wymieszać z prażoną mieszanką i odsączonymi jagodami goji. Najlepiej smakuje podawana na ciepło. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 150
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Jagody goji suszone.
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g