Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny 500 g
Marki:
6,99 zł
13,98 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5907069001922
Opis produktu: Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara drobny szybko się rozpuszcza. Doskonały do lekkich ciast, biszkoptów, kremów, bez i sufletów. Idealny do kawy oraz drinków.
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ |
Wartość energetyczna | 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,01 g |
Adres producenta: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Przepisy: Florentynki z polewą czekoladowo-pomarańczową Składniki: 50 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny, 50 g masła, 200 g mleka skondensowanego (niesłodzonego), 20 g mąki, 300 g mieszanki z posiekanych orzechów i płatków migdałowych. W rondlu rozpuścić cukier z masłem, gdy się całkiem rozpuści dodać mleko, mąkę i orzechy. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze wyłożonej woskowanym papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 180°C. Ostudzić. W międzyczasie przygotować polewę i fantazyjnie polać nią ciasto. Po zastygnięciu polewy pokroić na kwadraciki lub romby. Polewa czekoladowo-pomarańczowa: 150 g czekolady gorzkiej, 2 łyżki drobno otartej skórki pomarańczowej, 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny. Skórkę pomarańczową krótko przesmażyć z cukrem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i energicznie wymieszać ze skórką. Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Wymiar liczbowy: 500
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Florentynki z polewą czekoladowo-pomarańczową Składniki: 50 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny, 50 g masła, 200 g mleka skondensowanego (niesłodzonego), 20 g mąki, 300 g mieszanki z posiekanych orzechów i płatków migdałowych. W rondlu rozpuścić cukier z masłem, gdy się całkiem rozpuści dodać mleko, mąkę i orzechy. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze wyłożonej woskowanym papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 180°C. Ostudzić. W międzyczasie przygotować polewę i fantazyjnie polać nią ciasto. Po zastygnięciu polewy pokroić na kwadraciki lub romby. Polewa czekoladowo-pomarańczowa: 150 g czekolady gorzkiej, 2 łyżki drobno otartej skórki pomarańczowej, 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara drobny. Skórkę pomarańczową krótko przesmażyć z cukrem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i energicznie wymieszać ze skórką. Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Wymiar liczbowy: 500
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Cukier trzcinowy nierafinowany Dry Demerara drobny
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g