Henglein Spód do pizzy okrągły w stylu amerykańskim 380 g
Marki:
7,89 zł
Kod produktu:
4001163165717
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka pszenna
woda
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
tłuszcz palmowy
oliwa z oliwek (2%)
olej rzepakowy
drożdże
sól
alkohol etylowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
Tekst oznakowania alergenów: Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Tekst dotyczący alergenów: Produkt zawiera gluten.
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka pszenna
woda
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
tłuszcz palmowy
oliwa z oliwek (2%)
olej rzepakowy
drożdże
sól
alkohol etylowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
Tekst oznakowania alergenów: Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Tekst dotyczący alergenów: Produkt zawiera gluten.
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1090 kJ/258 kcal |
Tłuszcz | 5,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 44 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 2,5 g |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Adres producenta: Wyprodukowano dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza
Przepisy: Wskazówka: przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos znajduje się z prawej strony opakowania. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella. Propozycje przygotowania pizzy: 1. Texas: papryka zielona, czarne oliwki, wołowe mięso mielone (wcześniej podsmażone), kukurydza, opcjonalnie papryka chilli. 2. Country: kawałki smażonej wołowiny, salami, kolorowa papryka, czerwona cebula, oregano. 3. Amerykańska: fasola czerwona, bekon, salami, cebula, pomidor, bazylia, oregano. 4. Hawajska: szynka, ananas, kukurydza. 5. Pizza z bekonem: mozzarella, bekon, pieczarki, cebula. Propozycja przygotowania sosu: Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Wymiar liczbowy: 380
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech
Pozostałe informacje: ∅ 26 cm
Przygotowanie i stosowanie: Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy: świeży, na papierze do pieczenia
Rozmiar opakowania: 380
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w piekarniku: 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. 2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem. 3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje. 4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika. Od postaci zamrożonej
Kraj pochodzenia: Niemcy
Maks. temp. °C: 8
Adres producenta: Wyprodukowano dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza
Przepisy: Wskazówka: przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos znajduje się z prawej strony opakowania. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella. Propozycje przygotowania pizzy: 1. Texas: papryka zielona, czarne oliwki, wołowe mięso mielone (wcześniej podsmażone), kukurydza, opcjonalnie papryka chilli. 2. Country: kawałki smażonej wołowiny, salami, kolorowa papryka, czerwona cebula, oregano. 3. Amerykańska: fasola czerwona, bekon, salami, cebula, pomidor, bazylia, oregano. 4. Hawajska: szynka, ananas, kukurydza. 5. Pizza z bekonem: mozzarella, bekon, pieczarki, cebula. Propozycja przygotowania sosu: Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Wymiar liczbowy: 380
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech
Pozostałe informacje: ∅ 26 cm
Przygotowanie i stosowanie: Zużyć zaraz po otwarciu.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Cechy: świeży, na papierze do pieczenia
Rozmiar opakowania: 380
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w piekarniku: 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. 2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem. 3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje. 4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika. Od postaci zamrożonej
Kraj pochodzenia: Niemcy