Prymat Papryka ostra mielona 20 g
Marki:
1,69 zł
1,69 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,39 zł
Kod produktu:
5901135000475
Opis produktu: Warto wiedzieć
Papryka ostra mielona posiada intensywny zapach oraz smak. Znakomicie nadaje się do węgierskiego gulaszu oraz potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym lecz nie gotującym się tłuszczu.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Pikantna potrawka z żeberek 4 porcje, 60 min Składniki: - 800 g żeberek wieprzowych, - 100 g boczku wędzonego, - 3 cebule, - 3 ząbki czosnku, - olej rzepakowy do smażenia, - 200 ml pomidorów pelati z puszki, - 200 g białej fasoli z puszki, - 1 l Rosołu z kury Kucharek, - 2 łyżki mąki, - 1 pęczek natki pietruszki, - 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat, - 1 łyżeczkę Majeranku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska drobnoziarnista Prymat. Sposób przygotowania: Boczek i cebulę pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki. W dużym rondlu obsmażyć na rozgrzanym oleju boczek, cebulę oraz czosnek. Żeberka pokroić na małe kawałki. Mięso doprawić papryką ostrą oraz solą, oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla z boczkiem, zalać rosołem z kury i dusić do miękkości przez około godzinę. Pod koniec duszenia dodać pomidory, fasolę, posiekaną natkę i majeranek. Doprawić do smaku oraz udekorować natką pietruszki. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Papryka ostra mielona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Pikantna potrawka z żeberek 4 porcje, 60 min Składniki: - 800 g żeberek wieprzowych, - 100 g boczku wędzonego, - 3 cebule, - 3 ząbki czosnku, - olej rzepakowy do smażenia, - 200 ml pomidorów pelati z puszki, - 200 g białej fasoli z puszki, - 1 l Rosołu z kury Kucharek, - 2 łyżki mąki, - 1 pęczek natki pietruszki, - 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat, - 1 łyżeczkę Majeranku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska drobnoziarnista Prymat. Sposób przygotowania: Boczek i cebulę pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki. W dużym rondlu obsmażyć na rozgrzanym oleju boczek, cebulę oraz czosnek. Żeberka pokroić na małe kawałki. Mięso doprawić papryką ostrą oraz solą, oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla z boczkiem, zalać rosołem z kury i dusić do miękkości przez około godzinę. Pod koniec duszenia dodać pomidory, fasolę, posiekaną natkę i majeranek. Doprawić do smaku oraz udekorować natką pietruszki. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Papryka ostra mielona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g