Prymat Gałka muszkatołowa cała 2 sztuki
Marki:
4,69 zł
521,11 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135032117
Opis produktu: Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Warto wiedzieć
Gałka muszkatołowa ma intensywny korzenno-słodkawy smak. Stosowana jest do sosów śmietanowych i serowych, a także do tradycyjnych polskich potraw takich jak: bigos, flaki, zupa fasolowa, czy też mielone kotlety. Nadaje wyjątkowy aromat słodkim deserom i napojom.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Tagliatelle ze szpinakiem 4 porcje, 45 min Składniki: - 300 g makaronu tagliatelle, - 2 cebule, - 1 ząbek czosnku, - 100 g twardego żółtego sera, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 200 ml śmietany 30%, - 1 Gałka muszkatołowa cała Prymat, - 500 g świeżego szpinaku, - świeża bazylia, - do smaku: Pieprz czarny grubo mielony, Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Cebule pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać i zeszklić razem na oliwie. Zmniejszyć ogień, wlać śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem grubo mielonym i solą morską. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć część gałki i doprawić nią do smaku sos. Następnie dodać starty ser żółty oraz umyty i osuszony szpinak. Do sosu dodać makaron i wymieszać, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Pozostawić na patelni przez ok. 1-2 min. Danie podawać udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Liczba jednostek: 2
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Gałka muszkatołowa cała
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rodzaj jednostki: sztuki
Liczba czynności użycia: 2 sztuk/sztuki
Przepisy: Tagliatelle ze szpinakiem 4 porcje, 45 min Składniki: - 300 g makaronu tagliatelle, - 2 cebule, - 1 ząbek czosnku, - 100 g twardego żółtego sera, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 200 ml śmietany 30%, - 1 Gałka muszkatołowa cała Prymat, - 500 g świeżego szpinaku, - świeża bazylia, - do smaku: Pieprz czarny grubo mielony, Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Cebule pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać i zeszklić razem na oliwie. Zmniejszyć ogień, wlać śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem grubo mielonym i solą morską. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć część gałki i doprawić nią do smaku sos. Następnie dodać starty ser żółty oraz umyty i osuszony szpinak. Do sosu dodać makaron i wymieszać, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Pozostawić na patelni przez ok. 1-2 min. Danie podawać udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Liczba jednostek: 2
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Gałka muszkatołowa cała
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rodzaj jednostki: sztuki
Liczba czynności użycia: 2 sztuk/sztuki