Basia Mąka z orkiszu pełnoziarnista typ 1850 900 g
Marki:
9,99 zł
11,10 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902020163671
Opis produktu: Mąka Basia z Orkiszu powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz, to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Jego ziarna cechuje naturalne bogactwo białka, witaminy B1, błonnika oraz składników mineralnych, takich jak żelazo, fosfor i magnez.
Mąka Basia z Orkiszu nadaje się doskonale do codziennego wypieku domowego chleba, bułeczek czy ciasteczek.
Ciesz się niepowtarzalnym smakiem i aromatem domowego pieczywa w gronie rodziny!
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1436 kJ / 340 kcal | 17% |
Tłuszcz | 2,6 g | 4% |
w tym kwasy nasycone | 0,6 g | 3% |
Węglowodany | 58,1 g | 22% |
w tym cukry | 2,7 g | 3% |
Błonnik | 9,1 g | - |
Białko | 16,4 g | 33% |
Sól | <0,01 g | 0% |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g produktu | ** % w 100 g |
Witamina E (jako α-tokoferol) | 1,2 mg | 10% |
Witamina B1 (Tiamina) | 0,48 mg | 44% |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 37,1 µg | 19% |
Fosfor | 277 mg | 40% |
Magnez | 132 mg | 35% |
Żelazo | 5,34 mg | 38% |
Cynk | 1,67 mg | 17% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | ||
** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej. |
Adres producenta: GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy: Chleb orkiszowo-pszenny na zakwasie - 200 g zakwasu orkiszowego - 340 g Mąki Basia z Orkiszu - 150 g Mąki Basia Extra Wypiek - 320 g wody - 5 g soli - mieszanka ziaren do posypania Z podanych w przepisie składników starannie zagniatamy elastyczne ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Przegniatamy ciasto i odstawiamy na kolejną godzinę. Następnie formujemy bochenek i odkładamy do ponownego wyrośnięcia. Nacinamy na wierzchu, posypujemy mąką i ziarnami (według uznania) i pieczemy w zaparowanym piekarniku około 30 minut w 230°C. Smacznego! Chcesz się dowiedzieć jak przygotować zakwas? Wejdź na naszą stronę www.mojabasia.pl
Wymiar liczbowy: 900
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka z orkiszu pełnoziarnista typ 1850
100% orkiszu
naturalne źródło minerałów***, witamin**** i błonnika
najlepsza do wypieku domowego chleba
***Fosfor, magnez, żelazo, cynk
****Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy)
Rozmiar opakowania: 900
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Chleb orkiszowo-pszenny na zakwasie - 200 g zakwasu orkiszowego - 340 g Mąki Basia z Orkiszu - 150 g Mąki Basia Extra Wypiek - 320 g wody - 5 g soli - mieszanka ziaren do posypania Z podanych w przepisie składników starannie zagniatamy elastyczne ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Przegniatamy ciasto i odstawiamy na kolejną godzinę. Następnie formujemy bochenek i odkładamy do ponownego wyrośnięcia. Nacinamy na wierzchu, posypujemy mąką i ziarnami (według uznania) i pieczemy w zaparowanym piekarniku około 30 minut w 230°C. Smacznego! Chcesz się dowiedzieć jak przygotować zakwas? Wejdź na naszą stronę www.mojabasia.pl
Wymiar liczbowy: 900
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka z orkiszu pełnoziarnista typ 1850
100% orkiszu
naturalne źródło minerałów***, witamin**** i błonnika
najlepsza do wypieku domowego chleba
***Fosfor, magnez, żelazo, cynk
****Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy)
Rozmiar opakowania: 900
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska