Lubella Mąka luksusowa puszysta typ 550 1 kg
Marki:
4,19 zł
4,19 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900049000267
Adres producenta: LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Przepisy: Nasz przepis Paczki luksusowe Składnik - 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella - 200 g cukru pudru - 150 g masła - 5 żółtek - 2 jajka - 80 g drożdży - ½ litra mleka - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - konfitura do nadziewania - olej do smażenia Wykonanie: 100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy, tak aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzane w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczyn i dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypane mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem. Dobra rada Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 550 - luksusowa.
Cechy: idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Przepisy: Nasz przepis Paczki luksusowe Składnik - 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella - 200 g cukru pudru - 150 g masła - 5 żółtek - 2 jajka - 80 g drożdży - ½ litra mleka - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - konfitura do nadziewania - olej do smażenia Wykonanie: 100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy, tak aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzane w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczyn i dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypane mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem. Dobra rada Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 550 - luksusowa.
Cechy: idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg