Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 400 1 kg
Marki:
5,39 zł
Kod produktu:
5905669800280
Opis produktu: Mąka Basia Extra Wypiek to mąka dedykowana do pieczenia najbardziej wymagających ciast tortowych i biszkoptów. Proces perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy czyni ją wyjątkowo aksamitną i delikatną, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Mąka Basia Extra Wypiek idealnie sprawdzi się do ciast na najważniejsze, rodzinne wydarzenia. Doceń jej wyjątkowe walory i twórz idealne puszyste domowe torty i biszkopty celebrując ze swoimi bliskimi najcenniejsze, wspólne chwile.
Więcej na: www.mojabasia.pl
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1452 kJ / 342 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,1 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 72 g | 28% |
w tym cukry | 1,0 g | 1% |
Błonnik | 0,5 g | - |
Białko | 11 g | 22% |
Sól | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Adres producenta: GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy: Tort malinowo-czekoladowy Przepis na biszkopt - mąka 170 g - cukier 150 g - 6 jajek - kakao 20 g - szczypta soli Żółtka oddziel od białek. Do białek dodaj sól i ubij na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Osobno ubij żółtka na puszystą masę i połącz z białkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i wymieszaj łyżką. Piecz biszkopt w tortownicy ⌀ 24 cm przez 30 min w 175°C. Przepis na cały tort malinowo-czekoladowy znajdziesz ma www.mojabasia.pl Przepis przygotowała Katarzyna Staśkiewicz, autorka bloga tapenda.pl
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 400
puszyste wypieki
z wyselekcjonowanych pszenic mielonych ze szczególną starannością
najlepsza do biszkoptów i tortów
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Tort malinowo-czekoladowy Przepis na biszkopt - mąka 170 g - cukier 150 g - 6 jajek - kakao 20 g - szczypta soli Żółtka oddziel od białek. Do białek dodaj sól i ubij na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Osobno ubij żółtka na puszystą masę i połącz z białkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i wymieszaj łyżką. Piecz biszkopt w tortownicy ⌀ 24 cm przez 30 min w 175°C. Przepis na cały tort malinowo-czekoladowy znajdziesz ma www.mojabasia.pl Przepis przygotowała Katarzyna Staśkiewicz, autorka bloga tapenda.pl
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mąka pszenna typ 400
puszyste wypieki
z wyselekcjonowanych pszenic mielonych ze szczególną starannością
najlepsza do biszkoptów i tortów
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Kraj pochodzenia: Polska