Prymat Kuchnie świata Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej 20 g
Marki:
1,99 zł
99,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135038881
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa niezastąpiona do tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej oraz kuchni Tex-Mex, takich jak burrito, enchilada, quesadilla, taco, chili con carne, fajita. Będzie doskonała również do mięs przygotowywanych na grillu.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu sodu
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu sodu
Adres producenta: Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Quesadillas z kurczakiem i warzywami 4 porcje, 30 min Składniki: - 500 g piersi z kurczaka, - 1 czerwona i zielona papryka, - 2 czerwone cebule, - 8 suszonych pomidorów, - 1 łyżeczka kaparów, - 200 g tartego sera do pizzy, - 8 placków tortilli, - 100 g kwaśnej śmietany, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 pęczek kolendry, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni meksykańskiej Prymat Sposób przygotowania: Mięso pokroić na nieduże kawałki, zamarynować w oleju połączonym z musztardą i przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Cebule pokroić w pióra, papryki w paski. Zamarynowanego kurczaka smażyć na rozgrzanej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Na czterech plackach tortilli ułożyć mięso, podsmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory, posiekane kapary. Posypać serem i każdą porcję przykryć plackiem. Smażyć na suchej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki. Podawać z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do dań kuchni meksykańskiej - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Quesadillas z kurczakiem i warzywami 4 porcje, 30 min Składniki: - 500 g piersi z kurczaka, - 1 czerwona i zielona papryka, - 2 czerwone cebule, - 8 suszonych pomidorów, - 1 łyżeczka kaparów, - 200 g tartego sera do pizzy, - 8 placków tortilli, - 100 g kwaśnej śmietany, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 pęczek kolendry, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni meksykańskiej Prymat Sposób przygotowania: Mięso pokroić na nieduże kawałki, zamarynować w oleju połączonym z musztardą i przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Cebule pokroić w pióra, papryki w paski. Zamarynowanego kurczaka smażyć na rozgrzanej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Na czterech plackach tortilli ułożyć mięso, podsmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory, posiekane kapary. Posypać serem i każdą porcję przykryć plackiem. Smażyć na suchej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki. Podawać z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do dań kuchni meksykańskiej - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g