5,59 zł
62,81 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084198707
Opis produktu: Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość.
Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
Seler: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
mąka pszenna
czosnek - 9,5%
sól
papryka ostra - 6%
pieprz czarny - 2%
jaja w proszku
mleko odtłuszczone w proszku
drożdże
serwatka w proszku (z mleka)
tłuszcz roślinny palmowy
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, seler, soję.
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
mąka pszenna
czosnek - 9,5%
sól
papryka ostra - 6%
pieprz czarny - 2%
jaja w proszku
mleko odtłuszczone w proszku
drożdże
serwatka w proszku (z mleka)
tłuszcz roślinny palmowy
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, seler, soję.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1482/351 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 3,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 62 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,25 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Chrupiący kurczak w panierce pikantnej Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis. Przygotowanie: 1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem. 2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól). 3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Wymiar liczbowy: 90
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Panierka do drobiu.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Chrupiący kurczak w panierce pikantnej Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis. Przygotowanie: 1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem. 2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól). 3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Wymiar liczbowy: 90
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Panierka do drobiu.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska