Prymat Chili pieprz cayenne mielone 15 g
Marki:
1,79 zł
1,79 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000451
Opis produktu: Warto wiedzieć
Chili pieprz cayenne charakteryzuje się intensywnym zapachem i ostrym smakiem. Jest niezbędne do przyprawiania dań z fasoli, potraw mięsnych, gulaszów, zup, ryb i owoców morza. Idealnie pasuje do białych sosów, nadając im piękną barwę.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Chili Con Carne 4 porcje, 45 min Składniki: - 200 g mięsa wołowego, - 100 g mięsa wieprzowego, - 100 g szynki, - 500 ml Rosołu wołowego Kucharek, - 3 ząbki czosnku, - 2 cebule, - 300 g pomidorów, - 1 zielona papryka, - po 1 szklance białej i czerwonej fasoli, - 4 łyżki oliwy, - 1 łyżka Majeranku suszonego Prymat, - 1 łyżeczka Kminku mielonego Prymat, - 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Fasolę opłukać i moczyć przez noc. Mięso umyć, drobno pokroić, usmażyć na dwóch łyżkach oliwy i przełożyć do rondla. Podlać rosołem i krótko poddusić. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, kminek, chili, sól i dokładnie wymieszać. Dodać fasolę i dusić tak długo, aż będzie miękka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę cebulę, pomidory i paprykę. Dodać do mięsa wraz z pokrojoną w kostkę szynką. Gotować 10 min. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dolać rosołu. Pod koniec doprawić do smaku solą, chili, majerankiem i pieprzem. Podawać z nachosami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 15
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Chili pieprz cayenne mielone
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 15
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Chili Con Carne 4 porcje, 45 min Składniki: - 200 g mięsa wołowego, - 100 g mięsa wieprzowego, - 100 g szynki, - 500 ml Rosołu wołowego Kucharek, - 3 ząbki czosnku, - 2 cebule, - 300 g pomidorów, - 1 zielona papryka, - po 1 szklance białej i czerwonej fasoli, - 4 łyżki oliwy, - 1 łyżka Majeranku suszonego Prymat, - 1 łyżeczka Kminku mielonego Prymat, - 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Fasolę opłukać i moczyć przez noc. Mięso umyć, drobno pokroić, usmażyć na dwóch łyżkach oliwy i przełożyć do rondla. Podlać rosołem i krótko poddusić. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, kminek, chili, sól i dokładnie wymieszać. Dodać fasolę i dusić tak długo, aż będzie miękka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę cebulę, pomidory i paprykę. Dodać do mięsa wraz z pokrojoną w kostkę szynką. Gotować 10 min. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dolać rosołu. Pod koniec doprawić do smaku solą, chili, majerankiem i pieprzem. Podawać z nachosami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 15
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Chili pieprz cayenne mielone
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 15
Jednostka (tekst opisowy): g