Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20 g
Marki:
1,69 zł
84,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135015172
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawę do wieprzowiny można stosować jako składnik marynaty lub nacierać nią mięso zaraz przed panierowaniem czy pieczeniem. Jest niezastąpiona do przyrządzania pieczeni schabowej, polędwiczek i sznycli wieprzowych.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
papryka słodka
kminek
gorczyca biała
owoc kolendry
cebula
tymianek
majeranek
cząber
rozmaryn
pieprz czarny
chili
ziele angielskie
liść laurowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
papryka słodka
kminek
gorczyca biała
owoc kolendry
cebula
tymianek
majeranek
cząber
rozmaryn
pieprz czarny
chili
ziele angielskie
liść laurowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 993 kJ / 237 kcal |
Tłuszcz | 6,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 8,1 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 29,3 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Polędwiczki z sałatką z botwinki 4 porcje, 45 min Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe, - 2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat, - 2 pęczki świeżej botwinki, - 1 opakowanie mieszanki sałat, - 1 pęczek rzodkiewki, - 4 łyżki starego sera parmezan, - 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 3 łyżki wody, - 1 opakowanie kiełków słonecznika (100 g). Sposób przygotowania: Polędwiczki umyć, natrzeć przyprawą do wieprzowiny, przełożyć na blachę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. W międzyczasie umyć sałatę i liście botwinki. W razie potrzeby odciąć z botwinki twarde końcówki. Przełożyć do miski, dodać umyte i pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki. Zawartość saszetki z sosem koperkowo-ziołowym wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki oliwy oraz 3 łyżki wody. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Upieczone polędwiczki pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę, polać przygotowanym sosem, posypać kiełkami słonecznika i startym parmezanem. Na wierzchu ułożyć plastry polędwiczek. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do wieprzowiny klasyczna - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Polędwiczki z sałatką z botwinki 4 porcje, 45 min Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe, - 2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat, - 2 pęczki świeżej botwinki, - 1 opakowanie mieszanki sałat, - 1 pęczek rzodkiewki, - 4 łyżki starego sera parmezan, - 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 3 łyżki wody, - 1 opakowanie kiełków słonecznika (100 g). Sposób przygotowania: Polędwiczki umyć, natrzeć przyprawą do wieprzowiny, przełożyć na blachę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. W międzyczasie umyć sałatę i liście botwinki. W razie potrzeby odciąć z botwinki twarde końcówki. Przełożyć do miski, dodać umyte i pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki. Zawartość saszetki z sosem koperkowo-ziołowym wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki oliwy oraz 3 łyżki wody. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Upieczone polędwiczki pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę, polać przygotowanym sosem, posypać kiełkami słonecznika i startym parmezanem. Na wierzchu ułożyć plastry polędwiczek. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do wieprzowiny klasyczna - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g