Kupiec Otręby owsiane 200 g
Marki:
4,09 zł
20,45 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902172001098
Opis produktu: Warto spożywać otręby owsiane, gdyż:
są źródłem błonnika;
obniżają poziom cholesterolu we krwi;
regulują przemianę materii;
są łatwe i wygodne w przygotowaniu;
charakteryzują się oryginalnym smakiem;
dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku;
Owies: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: otręby owsiane 100%
Tekst oznakowania alergenów: Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: otręby owsiane 100%
Tekst oznakowania alergenów: Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
100 g | 1 porcja (~12 g) | *% RWS w porcji (~12 g) | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1517 kJ | 182 kJ | 2% |
Wartość energetyczna | 360 kcal | 43 kcal | |
Tłuszcz | 6,7 g | 0,8 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 56 g | 6,7 g | 3% |
w tym cukry | 0,8 g | 0,1 g | 0% |
Błonnik | 12 g | 1,4 g | |
Białko | 13 g | 1,6 g | 3% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
Składniki mineralne: | |||
Potas | 341 mg 17%** | 40,92 mg | 2%** |
Fosfor | 356 mg 51%** | 42,72 mg | 6%** |
Magnez | 113 mg 30%** | 13,56 mg | 4%** |
Żelazo | 3,86 mg 28%* | 0,46 mg | 3%** |
Cynk | 2,54 mg 25%** | 0,3 mg | 3%** |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
**Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). | |||
Opakowanie zawiera 17 porcji. |
Adres producenta: Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia
ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Przepis na: Batony owsiane. Składniki: 300 g otrąb owsianych, 50 g siemienia lnianego, 20 g nasion chia, 100 g rodzynek, 100 g migdałów, sok i skórka z połowy cytryny, 200 g miodu, 50 ml wody, sezam do posypania. Sposób przygotowania: Na patelni podpraż migdały aż zaczną intensywnie pachnieć, przełożyć do miski. Na tej samej patelni podprażyć otręby owsiane, siemię lniane i chia aż otręby nabiorą złocistego koloru. Otręby przełożyć do miski z migdałami. Dodać rodzynki, skórkę i sok z cytryny. Miód z wodą podgrzać aż mód się rozpuści. Dodać do miski z sypkimi składnikami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 cm. Zwilżonymi dłońmi wszystko wyrównać i docisnąć, wierzch posypać sezamem i ponownie docisnąć, aby sezam się przykleił. Ostawić na kilka godzin żeby stwardniało. Całość wyjąć z formy i ostrym nożem pokroić na batony.
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Pozostałe informacje: Jedna porcja dostarcza (~12 g): energia 182 kJ 43 kcal 2%* w 100 g: 1517 kJ / 360 kcal *% RWS *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Otręby owsiane
wysoka zawartość błonnika pokarmowego!
wspaniały dodatek do jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 17 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 17 porcji.
Kraj pochodzenia: Polska
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Przepis na: Batony owsiane. Składniki: 300 g otrąb owsianych, 50 g siemienia lnianego, 20 g nasion chia, 100 g rodzynek, 100 g migdałów, sok i skórka z połowy cytryny, 200 g miodu, 50 ml wody, sezam do posypania. Sposób przygotowania: Na patelni podpraż migdały aż zaczną intensywnie pachnieć, przełożyć do miski. Na tej samej patelni podprażyć otręby owsiane, siemię lniane i chia aż otręby nabiorą złocistego koloru. Otręby przełożyć do miski z migdałami. Dodać rodzynki, skórkę i sok z cytryny. Miód z wodą podgrzać aż mód się rozpuści. Dodać do miski z sypkimi składnikami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 cm. Zwilżonymi dłońmi wszystko wyrównać i docisnąć, wierzch posypać sezamem i ponownie docisnąć, aby sezam się przykleił. Ostawić na kilka godzin żeby stwardniało. Całość wyjąć z formy i ostrym nożem pokroić na batony.
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Pozostałe informacje: Jedna porcja dostarcza (~12 g): energia 182 kJ 43 kcal 2%* w 100 g: 1517 kJ / 360 kcal *% RWS *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Otręby owsiane
wysoka zawartość błonnika pokarmowego!
wspaniały dodatek do jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 17 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 17 porcji.
Kraj pochodzenia: Polska