Sonko Ryż naturalny 400 g (4 x 100 g)
Marki:
4,69 zł
11,73 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902180140604
Opis produktu: Ryż naturalny brązowy uznawany jest za jedną z najbardziej wartościowych odmian ryżu. Jego brązowy kolor spowodowany jest obecnością kilku warstw otrąb, zawierających m.in. składniki mineralne (w tym magnez).
na 100 g | na porcję* | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1523 kJ | 762 kJ |
Wartość energetyczna | 359 kcal | 180 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 3,0 g | 1,5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 73,4 g | 36,7 g |
- cukry | 0,7 g | 0,4 g |
Błonnik | 2,4 g | 1,2 g |
Białko | 8,5 g | 4,3 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Magnez | 105 mg (28%**) | 52,5 mg |
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. | ||
* porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli. | ||
** % referencyjnej wartości spożycia |
Adres producenta: Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Portugalia - PT, Tajlandia - TH, Włochy - IT
Pozostałe informacje: 4 x 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż naturalny
nr 1 w Polsce*
*Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Uwaga: Zbyt duży dodatek soli może spowodować, że ryż będzie twardy. Gotować pod przykryciem około 30 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Portugalia - PT, Tajlandia - TH, Włochy - IT
Pozostałe informacje: 4 x 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż naturalny
nr 1 w Polsce*
*Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Uwaga: Zbyt duży dodatek soli może spowodować, że ryż będzie twardy. Gotować pod przykryciem około 30 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia