Cenos Ryż parboiled 400 g (4 x 100 g)
Marki:
3,99 zł
9,98 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977001596
Opis produktu: Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy, a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenie z warzywami i nie tylko.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać gluten
w 100 g produktu | % RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1430 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 337 kcal | |
tłuszcz | 0,3 g | <1 |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | 1 |
węglowodany | 74 g | 28 |
w tym cukry | <0,5 g | <1 |
błonnik | 5,2 g | |
białko | 7,3 g | 15 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Łosoś w sosie koperkowym Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż biały długi preparowany termicznie
Cechy: czas gotowania: 12 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 12 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Łosoś w sosie koperkowym Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż biały długi preparowany termicznie
Cechy: czas gotowania: 12 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 12 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia