×

Prymat Sól czosnkowa jodowana 40 g

Marki:
1,89 zł
47,25 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000314
Opis
Opis produktu: Warto wiedzieć Sól czosnkowa będzie świetnym uzupełnieniem prostych dodatków w kuchni takich jak grzanki ziołowe i sosy. Sól w połączeniu z czosnkiem podkreśli smak przygotowywanych ryb oraz grillowanych mięs.
Skład
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
sól jodowana (87%): sól, jodan potasu
czosnek (11,7%)
ekstrakt czosnku
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 202 kJ/48 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 9,1 g
w tym cukry 3,0 g
Białko 2,0 g
Sól 87,1 g
Jod 2001 µg

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Przepisy: Marynowana polędwica wołowa 4 porcje, 45 min Składniki: - 600 g polędwicy wołowej, - 1/2 szklanki oleju rzepakowego, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat, - 1 łyżka miodu wielokwiatowego, - 4 łyżki Przyprawy do wołowiny Prymat, - 2 łyżki sosu sojowego, - 200 g mrożonych borowików, - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki masła, - 1 łyżka Natki pietruszki suszonej Prymat, - 2 łyżki białego wytrawnego wina, - 4 gałązki świeżego tymianku, - do smaku: Sól czosnkowa, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować marynatę, łącząc ze sobą olej, musztardę, miód, przyprawę do wołowiny i sos sojowy. Oczyszczoną i pokrojoną na medaliony polędwicę zamarynować i odstawić do lodówki na ok. 6 godzin. Rozmrożone grzyby pokroić na mniejsze części, cebulę w kostkę, a czosnek w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem. Podlać winem, dodać masło i tymianek. Następnie dodać natkę pietruszki, sok z cytryny i doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem. Na patelni grillowej usmażyć polędwicę tak, aby w środku pozostała krwista. Pod koniec pieczenia podlać mięso pozostałą marynatą. Polędwiczki podawać z aromatycznymi grzybami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 40
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól czosnkowa - kompozycja soli i suszonego czosnku.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Szczegóły produktu
5901135000314
6 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu