Prymat Sól czosnkowa jodowana 40 g
Marki:
1,89 zł
47,25 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000314
Opis produktu: Warto wiedzieć
Sól czosnkowa będzie świetnym uzupełnieniem prostych dodatków w kuchni takich jak grzanki ziołowe i sosy. Sól w połączeniu z czosnkiem podkreśli smak przygotowywanych ryb oraz grillowanych mięs.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
sól jodowana (87%): sól, jodan potasu
czosnek (11,7%)
ekstrakt czosnku
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
sól jodowana (87%): sól, jodan potasu
czosnek (11,7%)
ekstrakt czosnku
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 202 kJ/48 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 9,1 g |
w tym cukry | 3,0 g |
Białko | 2,0 g |
Sól | 87,1 g |
Jod | 2001 µg |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Marynowana polędwica wołowa 4 porcje, 45 min Składniki: - 600 g polędwicy wołowej, - 1/2 szklanki oleju rzepakowego, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat, - 1 łyżka miodu wielokwiatowego, - 4 łyżki Przyprawy do wołowiny Prymat, - 2 łyżki sosu sojowego, - 200 g mrożonych borowików, - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki masła, - 1 łyżka Natki pietruszki suszonej Prymat, - 2 łyżki białego wytrawnego wina, - 4 gałązki świeżego tymianku, - do smaku: Sól czosnkowa, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować marynatę, łącząc ze sobą olej, musztardę, miód, przyprawę do wołowiny i sos sojowy. Oczyszczoną i pokrojoną na medaliony polędwicę zamarynować i odstawić do lodówki na ok. 6 godzin. Rozmrożone grzyby pokroić na mniejsze części, cebulę w kostkę, a czosnek w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem. Podlać winem, dodać masło i tymianek. Następnie dodać natkę pietruszki, sok z cytryny i doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem. Na patelni grillowej usmażyć polędwicę tak, aby w środku pozostała krwista. Pod koniec pieczenia podlać mięso pozostałą marynatą. Polędwiczki podawać z aromatycznymi grzybami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 40
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól czosnkowa - kompozycja soli i suszonego czosnku.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Marynowana polędwica wołowa 4 porcje, 45 min Składniki: - 600 g polędwicy wołowej, - 1/2 szklanki oleju rzepakowego, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat, - 1 łyżka miodu wielokwiatowego, - 4 łyżki Przyprawy do wołowiny Prymat, - 2 łyżki sosu sojowego, - 200 g mrożonych borowików, - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki masła, - 1 łyżka Natki pietruszki suszonej Prymat, - 2 łyżki białego wytrawnego wina, - 4 gałązki świeżego tymianku, - do smaku: Sól czosnkowa, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Przygotować marynatę, łącząc ze sobą olej, musztardę, miód, przyprawę do wołowiny i sos sojowy. Oczyszczoną i pokrojoną na medaliony polędwicę zamarynować i odstawić do lodówki na ok. 6 godzin. Rozmrożone grzyby pokroić na mniejsze części, cebulę w kostkę, a czosnek w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem. Podlać winem, dodać masło i tymianek. Następnie dodać natkę pietruszki, sok z cytryny i doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem. Na patelni grillowej usmażyć polędwicę tak, aby w środku pozostała krwista. Pod koniec pieczenia podlać mięso pozostałą marynatą. Polędwiczki podawać z aromatycznymi grzybami. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 40
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól czosnkowa - kompozycja soli i suszonego czosnku.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g