Prymat Sól ziołowa jodowana 30 g
Marki:
1,89 zł
65,17 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135011471
Opis produktu: Warto wiedzieć
Sól ziołowa jest świetnym urozmaiceniem tradycyjnie słonego smaku codziennie przygotowanych potraw. Doskonale komponuje się z sosami, sałatkami oraz daniami z warzyw. Polecana jest również do dań z ziemniaków, mięs, ryb i grzybów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
sól jodowana (82%): sól, jodan potasu
cebula
liście kopru
zioła (4%): bazylia, cząber, oregano
gorczyca biała (2,5%)
papryka słodka
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
sól jodowana (82%): sól, jodan potasu
cebula
liście kopru
zioła (4%): bazylia, cząber, oregano
gorczyca biała (2,5%)
papryka słodka
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 260 kJ/ 62 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 8,2 g |
w tym cukry | 2,4 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 81,9 g |
Jod | 1886 µg |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Pikantna wołowina w tortilli 4 porcje, 45 min Składniki: - 400 g mięsa mielonego wołowego, - 2 czerwone cebule, - 2 czerwone papryki, - 4 ząbki czosnku, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 mała puszka fasoli czerwonej, - 100 ml Rosołu z kury Kucharek, - 2 pomidory, - 1/2 główki sałaty lodowej, - 1 pęczek kolendry, - 4 placki tortilli pszennej, - 200 ml gęstego jogurtu naturalnego, - 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - po 1 łyżeczce Przyprawy kebeb-gyros i Papryki słodkiej mielonej Prymat, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Cebule pokroić w piórka, 2 ząbki czosnku w plastry, a papryki w kostkę. W dużym rondlu na oleju podsmażyć cebulę, plastry czosnku, czerwoną paprykę i wołowinę. Dodać rosół i dusić do miękkości. Następnie dodać fasolę i doprawić przyprawą kebab-gyros, papryką słodką chili. Placki tortilli podgrzać na patelni z obu stron i przełożyć na deskę. Ułożyć na nich usmażone mięso, porwane liście sałaty, pokrojone w plastry pomidory, posiekaną kolendrę i zwinąć. Dwa pozostałe ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu, doprawić do smaku solą ziołową i dokładnie wymieszać. Tortille podawać z przygotowanym jogurtem ziołowo-czosnkowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 30
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól ziołowa - kompozycja soli oraz suszonych ziół, warzyw i przypraw.
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Pikantna wołowina w tortilli 4 porcje, 45 min Składniki: - 400 g mięsa mielonego wołowego, - 2 czerwone cebule, - 2 czerwone papryki, - 4 ząbki czosnku, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 mała puszka fasoli czerwonej, - 100 ml Rosołu z kury Kucharek, - 2 pomidory, - 1/2 główki sałaty lodowej, - 1 pęczek kolendry, - 4 placki tortilli pszennej, - 200 ml gęstego jogurtu naturalnego, - 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - po 1 łyżeczce Przyprawy kebeb-gyros i Papryki słodkiej mielonej Prymat, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Cebule pokroić w piórka, 2 ząbki czosnku w plastry, a papryki w kostkę. W dużym rondlu na oleju podsmażyć cebulę, plastry czosnku, czerwoną paprykę i wołowinę. Dodać rosół i dusić do miękkości. Następnie dodać fasolę i doprawić przyprawą kebab-gyros, papryką słodką chili. Placki tortilli podgrzać na patelni z obu stron i przełożyć na deskę. Ułożyć na nich usmażone mięso, porwane liście sałaty, pokrojone w plastry pomidory, posiekaną kolendrę i zwinąć. Dwa pozostałe ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu, doprawić do smaku solą ziołową i dokładnie wymieszać. Tortille podawać z przygotowanym jogurtem ziołowo-czosnkowym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 30
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól ziołowa - kompozycja soli oraz suszonych ziół, warzyw i przypraw.
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 30
Jednostka (tekst opisowy): g