o'Sole Sól peklowa 660 g
Marki:
4,29 zł
6,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977003354
Opis produktu: Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych.
Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu.
Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 99,5 g |
Adres producenta: CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Wymiar liczbowy: 660
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przygotowanie i stosowanie: Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Nie do bezpośredniego spożycia
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól peklowa
Cechy: doskonała do mięs i domowego wyrobu wędlin
Rozmiar opakowania: 660
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Wymiar liczbowy: 660
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przygotowanie i stosowanie: Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Nie do bezpośredniego spożycia
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól peklowa
Cechy: doskonała do mięs i domowego wyrobu wędlin
Rozmiar opakowania: 660
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska