×

o'Sole Sól peklowa 660 g

Marki:
4,29 zł
6,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977003354
Opis
Opis produktu: Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.
Skład
sól NaCI - 99,5%
azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%
substancja przeciwzbrylająca E 536
Wartości odżywcze
w 100 g produktu
Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 99,5 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: CENOS Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września
Wymiar liczbowy: 660
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przygotowanie i stosowanie: Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Nie do bezpośredniego spożycia
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sól peklowa
Cechy: doskonała do mięs i domowego wyrobu wędlin
Rozmiar opakowania: 660
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Szczegóły produktu
5900977003354
7 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu