×

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

6,99 zł
17,48 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437086415
Opis
Opis produktu: "Ciasto kruche" to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jajko i masło, zagnieć i puść wodze fantazji lub zastosuj jeden z przepisów na opakowaniu na szarlotkę, tartę lub ciasteczka. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Skład
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
mąka PSZENNA
cukier
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
sól
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność MLEKA.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, margaryna 80% tł.) 100 g1 porcja = 34 g(%*)
Energia1677 kJ570 kJ7%
Energia400 kcal136 kcal7%
Tłuszcz 16 g5,5 g8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g1,5 g8%
Węglowodany 56 g19 g7%
w tym Cukry 23 g7,7 g9%
Białko 6,5 g2,2 g4%
Sól 0,83 g0,28 g5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Szarlotka na kruchym cieście Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 1 jajko Do nadzienia: - 1 kg jabłek - 1-2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru - sok z 1/2 cytryny - 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche Piekarnik nastaw na temp. 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut. 2. Nadzienie Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie. 3. Górna warstwa Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min Tarta z owocami Forma ø 24 cm Dodaj - 1 jajko - 100 g masła - 500 ml śmietanki 30% tł. - 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180°C. Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180°C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 400
Pozostałe informacje: 1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%* Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto kruche w proszku.
z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g
Szczegóły produktu
5900437086415
13 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu