Dr. Oetker Ze świata natury Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
Marki:
14,59 zł
Kod produktu:
5900437082875
Opis produktu: Wanilia odmiana tahitensis z Wysp Pacyfiku ceniona jest za delikatny, aromatyczny smak i intensywny waniliowy zapach z owocową nutą - wprost Ze świata natury.
Starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę laska wanilii zachowuje 100 % esencji waniliowego smaku i aromatu.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich, jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych.
Adres producenta: DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy: Przepis na Delikatny sernik z waniliową nutą Składniki: - 150 g masła - 1 laska wanilii Dr. Oetkera - 8 jaj - 240 g cukru pudru - 1 Sernix Dr. Oetkera - 1 kg twarogu - cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: Dno tortownicy o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Papua-Nowa Gwinea/Indonezja
Przygotowanie i stosowanie: Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ, należy przekroić laskę wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Laska wanilii z Wysp Pacyfiku.
Liczba czynności użycia: 1 sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 1 sztukę.
Przepisy: Przepis na Delikatny sernik z waniliową nutą Składniki: - 150 g masła - 1 laska wanilii Dr. Oetkera - 8 jaj - 240 g cukru pudru - 1 Sernix Dr. Oetkera - 1 kg twarogu - cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: Dno tortownicy o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Papua-Nowa Gwinea/Indonezja
Przygotowanie i stosowanie: Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ, należy przekroić laskę wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Laska wanilii z Wysp Pacyfiku.
Liczba czynności użycia: 1 sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 1 sztukę.