Prymat Tymianek suszony 10 g
Marki:
1,79 zł
179,00 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000352
Opis produktu: Warto wiedzieć
Tymianek ma lekko pikantny smak i wyjątkowy aromat. Szczególnie polecany jest do dań kuchni śródziemnomorskiej. Idealnie podkreśla smak tłustych mięs, pieczonych ziemniaków, jaj smażonych na bekonie, serów pleśniowych oraz dań na bazie pomidorów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Tagliatelle z kurkami 4 porcje, 45 min Składniki: - 400 g makaronu tagliatelle, - 500 g świeżych kurek, - 1 ząbek czosnku, - 2 średnie cebule szalotki, - 100 ml śmietany 30%, - 8 surowych szarych krewetek, - 1 łyżka oliwy z oliwek, - 3 łyżki masła, - 150 g parmezanu, - 2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat, - 1 łyżeczka Tymianku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Parmezan zetrzeć na tarce na grube płatki. Kurki umyć, większe przekroić. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i podsmażyć posiekany ząbek czosnku oraz pokrojone w drobną kostkę szalotki. Po ok. 2 min dodać kurki i dusić ok. 5 min. W trakcie doprawić do smaku solą, pieprzem, natką i tymiankiem. Dodać śmietanę i gotować ok. 2 min. Następnie dodać krewetki i smażyć razem ok. 4 min. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić, przełożyć na patelnię z sosem i krewetkami i dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerze i posypać płatkami parmezanu. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 10
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Tymianek
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Tagliatelle z kurkami 4 porcje, 45 min Składniki: - 400 g makaronu tagliatelle, - 500 g świeżych kurek, - 1 ząbek czosnku, - 2 średnie cebule szalotki, - 100 ml śmietany 30%, - 8 surowych szarych krewetek, - 1 łyżka oliwy z oliwek, - 3 łyżki masła, - 150 g parmezanu, - 2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat, - 1 łyżeczka Tymianku suszonego Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Parmezan zetrzeć na tarce na grube płatki. Kurki umyć, większe przekroić. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i podsmażyć posiekany ząbek czosnku oraz pokrojone w drobną kostkę szalotki. Po ok. 2 min dodać kurki i dusić ok. 5 min. W trakcie doprawić do smaku solą, pieprzem, natką i tymiankiem. Dodać śmietanę i gotować ok. 2 min. Następnie dodać krewetki i smażyć razem ok. 4 min. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić, przełożyć na patelnię z sosem i krewetkami i dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerze i posypać płatkami parmezanu. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 10
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Tymianek
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g