Galeo Bazylia 8 g
Marki:
1,69 zł
211,25 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084244954
Opis produktu: Bazylia najczęściej uprawiana jest w południowej Europie oraz w tropikalnych regionach Azji, należy do najpopularniejszych przypraw kuchni śródziemnomorskiej.
Bazylia Galeo ma korzenno-balsamiczny aromat oraz lekko anyżkowy, orzeźwiający smak. Polecana jest jako dodatek do zup, potraw z ryb, drobiu, wieprzowiny, sałatek, twarogów i masła ziołowego. Jest niezastąpionym składnikiem większości włoskich dań. Idealnie komponuje się z makaronami i pomidorami.
Do potraw dodaje się ją pod koniec przyrządzania.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Omlet z bazylią Danie dla 1 osoby Czas przygotowania: ok. 15 min. - 2 jaja - 1 pomidor - 3 łyżki mleka - sól - tłuszcz do smażenia - produkty Galeo: bazylia, pieprz czarny mielony 1 łyżeczkę bazylii namoczyć w mleku. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Jaja roztrzepać widelcem, jednocześnie dodając namoczoną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną. Smażyć na bardzo małym ogniu. Pod koniec smażenia nałożyć pomidory na połowę omleta. Omlet złożyć na pół, przykryć i smażyć do ścięcia jajek.
Wymiar liczbowy: 8
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Bazylia
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Omlet z bazylią Danie dla 1 osoby Czas przygotowania: ok. 15 min. - 2 jaja - 1 pomidor - 3 łyżki mleka - sól - tłuszcz do smażenia - produkty Galeo: bazylia, pieprz czarny mielony 1 łyżeczkę bazylii namoczyć w mleku. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Jaja roztrzepać widelcem, jednocześnie dodając namoczoną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną. Smażyć na bardzo małym ogniu. Pod koniec smażenia nałożyć pomidory na połowę omleta. Omlet złożyć na pół, przykryć i smażyć do ścięcia jajek.
Wymiar liczbowy: 8
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Bazylia
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska