×

Prymat Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej 18 g

Marki:
1,99 zł
117,06 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135041669
Opis
Opis produktu: Warto wiedzieć Dzięki bogatej kompozycji ziół nasza przyprawa sprawdzi się nie tylko do przygotowania tradycyjnej pizzy, ale także do domowej focaccii lub jako dodatek do pomidorów na bruschettę. Doskonale łączy się z różnego rodzaju warzywami.
Skład
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu sodu
oregano
sól
cebula
bazylia (10%)
pieprz czarny
rozmaryn
tymianek
natka pietruszki
olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna900 kJ / 216 kcal
Tłuszcz 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 6,4 g
Białko 8,1 g
Sól 26,5 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Przepisy: Mini pizze 4 porcje, 60 min Składniki: - 300 g mąki do pizzy, - 3/4 szklanki letniej wody, - 20 g świeżych drożdży, - 1 łyżka cukru, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - szczypta Soli gruboziarnistej Prymat, - 200 g passaty pomidorowej, - 200 g żółtego sera mozzarella, - 200 g zielonej fasolki szparagowej, - 4 plastry szynki, - 100 g pieczarek, - 4 plastry ananasa, - 2 łyżki Przyprawy do pizzy Prymat, - masło do smażenia. Sposób przygotowania: Drożdże rozpuścić z cukrem w 1/2 wody i odstawić na 15 min. Przygotowany rozczyn, mąkę, oliwę, sól i resztę wody zmiksować, przełożyć na stolnicę i zagniatać, aż ciasto będzie miękkie i nie będzie się kleić. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 45 min). Ciasto podzielić na 4 porcje i uformować okrągłe placki. Ułożyć na blasze posmarowanej oliwą, przykryć ścierką i odstawić na 15 min. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na maśle, doprawić przyprawą do pizzy. Szynkę i ananasa pokroić w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki. Placki posmarować passatą, posypać przyprawą do pizzy i 1/2 startego sera. Ułożyć na nich szynkę, pieczarki, ananasa i fasolkę. Posypać serem i przyprawą do pizzy. Piec ok. 10 min w piekarniku rozgrzanym do 250°C. Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Wymiar liczbowy: 18
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 18
Jednostka (tekst opisowy): g
Szczegóły produktu
5901135041669
31 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu