3,99 zł
199,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084190015
Opis produktu: Meksykanie są wyjątkowo praktyczni: ich tortillas to naczynie, łyżka i pieczywo w jednym, a pozole to zupa, w której jest wszystko! Mówią o niej „comido completa", czyli kompletne danie, bo zawiera kukurydzę, mięso i warzywa. Ostre i mocno aromatyczne przyprawy: chili, cynamon, czosnek i kolendra świetnie konserwują meksykańskie potrawy.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
papryka słodka
czosnek - 9%
pomidory
cebula
chili - 7,9%
cukier
kminek
kolendra - 4,4%
oregano
cynamon
gałka muszkatołowa
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
papryka słodka
czosnek - 9%
pomidory
cebula
chili - 7,9%
cukier
kminek
kolendra - 4,4%
oregano
cynamon
gałka muszkatołowa
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 981/235 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 25 g |
Białko | 9,3 g |
Sól | 26,5 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Chili con carne Składniki (dla 4 osób): 500 g mięsa wołowego mielonego, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 mała puszka czerwonej fasoli, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy kuchni meksykańskiej Kamis. Przygotowanie: 1. Na rozgrzanym oleju podsmaż na złoty kolor pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso, całość smaż jeszcze 5 minut. 2. Dodaj pokrojoną w paski czerwoną paprykę, fasolę i przyprawę. Podlej wodą i duś około 30 minut. W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i opcjonalnie 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej. 3. Podawaj z ryżem, plackami tortilli lub chipsami nachos.
Wymiar liczbowy: 25
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Chili con carne Składniki (dla 4 osób): 500 g mięsa wołowego mielonego, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 mała puszka czerwonej fasoli, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy kuchni meksykańskiej Kamis. Przygotowanie: 1. Na rozgrzanym oleju podsmaż na złoty kolor pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso, całość smaż jeszcze 5 minut. 2. Dodaj pokrojoną w paski czerwoną paprykę, fasolę i przyprawę. Podlej wodą i duś około 30 minut. W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i opcjonalnie 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej. 3. Podawaj z ryżem, plackami tortilli lub chipsami nachos.
Wymiar liczbowy: 25
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska