Galeo Przyprawa do bigosu i dań z kapusty 16 g
Marki:
1,99 zł
124,38 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084245395
Opis produktu: Dania z kapusty takie jak bigos, krokiety, kapuśniak czy groch z kapustą należą do najpopularniejszych w polskich domach. Gotowa mieszanka przypraw i ziół Galeo zapewni im oryginalny smak i doskonały aromat. Należy ją dodawać do potrawy w połowie gotowania.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
sól
marchew
cukier
gorczyca biała
kminek
kolendra
papryka słodka
czosnek granulowany
chili
tymianek
ziele angielskie
owoc jałowca
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
sól
marchew
cukier
gorczyca biała
kminek
kolendra
papryka słodka
czosnek granulowany
chili
tymianek
ziele angielskie
owoc jałowca
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu | Średnia wartość odżywcza 1 łyżeczka (około 3 g) | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 893/214 (kJ/kcal) | 27/6 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,3 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0 g |
Węglowodany | 23 g | 0,7 g |
w tym cukry | 22 g | 0,7 g |
Białko | 8,5 g | 0 g |
Sól | 42,5 g | 1,3 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Bigos staropolski Danie dla 8 osób Czas przygotowania: ok. 5 godz. 2 kg kiszonej kapusty 600 g żeberek 600 g wołowiny 300 g kiełbasy 50 g suszonych śliwek 100 g suszonych grzybów wino czerwone wytrawne 2 łyżki stołowe przyprawy do bigosu Kapustę odcisnąć, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia. Jeżeli będzie za kwaśna, odlać część płynu i uzupełnić wodę. Grzyby zalać niewielką ilością wody i ugotować. Mięso upiec. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, grzyby wraz z wywarem, śliwki, Przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Dodać kilka łyżek wina. Odstawić na 1 dzień. Bigos podawać na ciepło z chlebem.
Wymiar liczbowy: 16
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
100% naturalnie
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Bigos staropolski Danie dla 8 osób Czas przygotowania: ok. 5 godz. 2 kg kiszonej kapusty 600 g żeberek 600 g wołowiny 300 g kiełbasy 50 g suszonych śliwek 100 g suszonych grzybów wino czerwone wytrawne 2 łyżki stołowe przyprawy do bigosu Kapustę odcisnąć, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia. Jeżeli będzie za kwaśna, odlać część płynu i uzupełnić wodę. Grzyby zalać niewielką ilością wody i ugotować. Mięso upiec. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, grzyby wraz z wywarem, śliwki, Przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Dodać kilka łyżek wina. Odstawić na 1 dzień. Bigos podawać na ciepło z chlebem.
Wymiar liczbowy: 16
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
100% naturalnie
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska