2,49 zł
2,49 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,99 zł
Kod produktu:
5900084059015
Opis produktu: Flaki nie są tylko polską potrawą. Czesi jadają je z kminkiem i czerwoną papryką, a Francuzi dodają wina lub calvadosu do swoich tripes au vin blanc. Klasyczne wołowe flaki, z korzenną nutą gałki muszkatołowej i imbiru, są niezrównane, gdy muszę uzupełnić energię przed kolejnym odcinkiem drogi lub gdy radosna biesiada przeciągnęła się zbyt długo w noc.
Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
sól
warzywa suszone (marchew, czosnek, pasternak, cebula, liście selera) - 13%
papryka słodka - 9%
gorczyca biała
imbir - 6%
cukier
gałka muszkatołowa
chili
hydrolizat białkowy sojowy
majeranek
pieprz czarny
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
sól
warzywa suszone (marchew, czosnek, pasternak, cebula, liście selera) - 13%
papryka słodka - 9%
gorczyca biała
imbir - 6%
cukier
gałka muszkatołowa
chili
hydrolizat białkowy sojowy
majeranek
pieprz czarny
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 808/193 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 18 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 46,9 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Flaki biesiadne Składniki (dla 4-6 osób): 250 g szpondra wołowego, 1/2 pęczka włoszczyzny, 1 mała cebula, 500 g pokrojonych obgotowanych flaków, 2 łyżki masła, 1/2 łyżki mąki, produkty Kamis: 1 opakowanie Przyprawy do flaków biesiadnych, 2-3 Liście laurowe, 3 ziarna Ziela angielskiego. Przygotowanie: 1.Szponder, włoszczyznę i opaloną cebulę zalej 2,5 l wody. 2. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Wywar gotuj na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny. 3. Do przecedzonego wywaru dodaj flaki i gotuj ok. 1 godzinę. 4. Dodaj przyprawę, startą na tarce włoszczyznę i całość gotuj ok. 30 minut. 5. Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób jasną zasmażkę. Dodaj ją pod koniec gotowania. 6. Przed podaniem możesz dodać do wywaru szczyptę majeranku.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Flaki biesiadne Składniki (dla 4-6 osób): 250 g szpondra wołowego, 1/2 pęczka włoszczyzny, 1 mała cebula, 500 g pokrojonych obgotowanych flaków, 2 łyżki masła, 1/2 łyżki mąki, produkty Kamis: 1 opakowanie Przyprawy do flaków biesiadnych, 2-3 Liście laurowe, 3 ziarna Ziela angielskiego. Przygotowanie: 1.Szponder, włoszczyznę i opaloną cebulę zalej 2,5 l wody. 2. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Wywar gotuj na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny. 3. Do przecedzonego wywaru dodaj flaki i gotuj ok. 1 godzinę. 4. Dodaj przyprawę, startą na tarce włoszczyznę i całość gotuj ok. 30 minut. 5. Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób jasną zasmażkę. Dodaj ją pod koniec gotowania. 6. Przed podaniem możesz dodać do wywaru szczyptę majeranku.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska