Prymat Przyprawa do żeberek z miodem 20 g
Marki:
1,89 zł
94,50 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,99 zł
Kod produktu:
5901135015165
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa do żeberek z miodem doskonale sprawdzi się do dań przygotowanych na patelni, grillu lub pieczonych w piekarniku. Można przyprawić nią popularne żeberka wieprzowe, jak i bardziej wykwintne żeberka cielęce lub jagnięce.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
cukier
papryka słodka
imbir
chili
miód w proszku (0,5%)
olej rzepakowy
ekstrakt papryki
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
cukier
papryka słodka
imbir
chili
miód w proszku (0,5%)
olej rzepakowy
ekstrakt papryki
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1063 kJ / 252 kcal |
Tłuszcz | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 46,7 g |
w tym cukry | 25,6 g |
Białko | 6,5 g |
Sól | 37,0 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Grillowane żeberka wieprzowe z papryką 4 porcje, 120 min Składniki: - 800 g żeberek wieprzowych, - 1 litr Rosołu warzywnego Kucharek, - 150 ml oliwy z oliwek, - 2 łyżki Przyprawy do żeberek Prymat, - 1 łyżka chrzanu tartego, - 2 czerwone papryki, - 2 łyżki Ziół prowansalskich Prymat, - 8 suszonych pomidorów z czosnkiem, - 40 g sera mozzarella, - 1 łyżka octu balsamicznego, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Żeberka oczyścić, umyć i ugotować do miękkości w rosole warzywnym. Pokroić na porcje i zamarynować w przyprawie do żeberek wymieszanej z chrzanem i 50 ml oliwy. Odstawić do lodówki na ok. 30 min. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 min. Papryki umyć, posolić, posmarować 50 ml oliwy, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 60 min w 180°C przez ok. 20 min. Papryki umyć, posolić, posmarować 50 ml oliwy, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 60 min w 180°C. Po ostygnięciu oczyścić je z gniazd nasiennych, obrać ze skóry i każdą podzielić na 4 części. Kawałki papryki zawijać w rolady z plastrem mozzarelli i suszonym pomidorem. Spiąć wykałaczkami i zamarynować w pozostałej oliwie z dodatkiem ziół prowansalskich i octu balsamicznego. Zapiekać ponownie w piekarniku przez około 10-15 min, od czasu do czasu skrapiając marynatą. Żeberka podawać z grillowaną papryką. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do żeberek z miodem - kompozycja suszonych przyprawy z dodatkiem miodu.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Grillowane żeberka wieprzowe z papryką 4 porcje, 120 min Składniki: - 800 g żeberek wieprzowych, - 1 litr Rosołu warzywnego Kucharek, - 150 ml oliwy z oliwek, - 2 łyżki Przyprawy do żeberek Prymat, - 1 łyżka chrzanu tartego, - 2 czerwone papryki, - 2 łyżki Ziół prowansalskich Prymat, - 8 suszonych pomidorów z czosnkiem, - 40 g sera mozzarella, - 1 łyżka octu balsamicznego, - do smaku: Sól ziołowa Prymat. Sposób przygotowania: Żeberka oczyścić, umyć i ugotować do miękkości w rosole warzywnym. Pokroić na porcje i zamarynować w przyprawie do żeberek wymieszanej z chrzanem i 50 ml oliwy. Odstawić do lodówki na ok. 30 min. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 min. Papryki umyć, posolić, posmarować 50 ml oliwy, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 60 min w 180°C przez ok. 20 min. Papryki umyć, posolić, posmarować 50 ml oliwy, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 60 min w 180°C. Po ostygnięciu oczyścić je z gniazd nasiennych, obrać ze skóry i każdą podzielić na 4 części. Kawałki papryki zawijać w rolady z plastrem mozzarelli i suszonym pomidorem. Spiąć wykałaczkami i zamarynować w pozostałej oliwie z dodatkiem ziół prowansalskich i octu balsamicznego. Zapiekać ponownie w piekarniku przez około 10-15 min, od czasu do czasu skrapiając marynatą. Żeberka podawać z grillowaną papryką. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do żeberek z miodem - kompozycja suszonych przyprawy z dodatkiem miodu.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g